Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BOinK houdt enquête over uurtarieven 2016/2017

BOinK, de belangenvereniging voor ouders, heeft een enquête onder ouders uitgezet over uurtarieven in de kinderopvang. Dit doet de vereniging jaarlijks om te peilen hoe het ervoor staat met de hoogte van de tarieven en het overleg hierover met oudercommissies.
1Enquête-ouders.jpg
Kinderopvangeigenaren zijn verplicht om ouders bij een wijzigend uurtarief te informeren en hen om advies te vragen. - Foto: Fotolia

Bij het aanpassen van uurtarieven is voor oudercommissies een belangrijke adviesrol weggelegd. Wanneer een ondernemer van plan is is het uurtarief te wijzigen moet dit eerst ter advies voorgelegd worden aan de oudercommissie. Als een eigenaar besluit niets te doen met het advies, moet hij/zij goed onderbouwen waarom. Op die manier worden ouders nauw betrokken bij de afwegingen om uurtarieven aan te passen.

 

Raadplegen ouders

Uit een peiling in 2015 bleek dat ruim een derde van de toen ondervraagde ouders niet was geraadpleegd bij een gewijzigd uurtarief. De huidige BOinK-enquête gaat over de jaren 2016 en 2017.

Veel kinderopvangorganisaties verhogen jaarlijks hun tarieven, maar zonder daarvoor godee argumenten aan te dragen. BOinK adviseerde ouders daarom wat wel goede redenen zijn om een uurtarief te verhogen en wat niet. Bekijk hier voorbeelden

Vragen enquête

BOinK vraagt ouders in de enquête naar de hoogte van het tarief, het contract dat een ouder heeft met een kinderopvangorganisatie, of het tarief gestegen is in 2017, of het uurtarief verandert bij een contract van meer weken en hoe de kinderopvanglocatie bevalt. Ook wil ze weten of ouders geraadpleegd zijn bij een gewijzigd tarief. Ouders kunnen verder aangeven of ze lid zijn van de oudercommissie en of deze is aangesloten bij BOinK. Het invullen van de enquête kost 5 minuten.

Wilt u dat uw ouders de enquête ook invullen? Verwijs hen dan naar deze link

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.