Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

BOinK hekelt onnodige ophef dure peuterspeelzaal

De afgelopen week werd BOinK veel door ouders gebeld nadat landelijke media hadden gemeld dat peuterspeelzalen in de toekomst onbetaalbaar dreigen te worden. Ouders maken zich zorgen. Volgens Gjalt Jellesma, voorzitter van de Belangenvereniging voor Ouders (BOinK), ten onrechte. Voor de meeste ouders verandert er namelijk niets door de nieuwe plannen.
BOinK hekelt onnodige ophef dure peuterspeelzaal
Foto: ANP Photo

‘Grote

Registreren

3 REACTIES

 1. Ben het eens met de nuanceringen van Gjalt Jellesma- laten we zeker het positieve punt naar voren halen dat in de brief van Asscher de waarde van kinderopvang voor de ontwikkeling van kinderen expliciet benoemd wordt!
  De volgende stap is dat er ook voor eenverdieners- kinderen zonder taalachterstand wel een financiële bijdrage komt vanuit het rijk- dan pas wordt de toegankelijkheid van kinderopvangvoorzieningen onafhankelijk van gemeentelijk beleid.
  Volledige harmonisatie van de kindvoorzieningen vraagt één financieel regime voor alle kinderen.

 2. Lees alle reacties
 3. Er is in deze discussie helaas nog geen besef dat het uurtarief van de PSZ hoger is door de korte dagdelen en bijbehorende maximale inzet van personeelsuren/overhead en huisvesting. Ouders onder de wet KO zullen dan geconfronteerd worden met een tarief van ruim 8 euro per uur, waar het huidige maximale uurtarief van de toeslag niet op is berekend. Gemeenten zien de peuterspeelzalen nu al als bezuinigingspost, het risico bestaat dat dat na 1 januari 2016 al helemaal het geval is. Zij zullen in ieder geval niet wensen ‘bij te betalen’ voor de toeslagouders.

 4. Goed verhaal van Gjalt Jellesma, waar ik het mee eens ben: er zitten duidelijk positieve kanten aan.
  Ik merk idd dat er gemeenten zijn die de groep eenverdieners niet in de kou laat staan. Prima zaak!
  Dus niet alleen maar somberen, vooral verder kijken:Volgende stap moet zijn om wet/regelgeving van opvang en onderwijs in elkaar te schuiven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.