Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Monika Katinger – Nieuwe indrukken

Monika Katinger - Nieuwe indrukken

Mijn diploma heb ik nu op zak, met mijn naasten heb ik daarop geproost en in het klein – maar heel fijn – gevierd in een gezellig Italiaans restaurant.

Ergens besef ik het nog steeds niet dat ik nu echt klaar ben met de studie van vier jaar…ik denk dat het pas tot mij zal doordringen in september, als ik dan niet meer naar school moet, geen studieboeken hoef aan te schaffen en geen opdrachten hoef te maken.

Op mijn laatste werkdag voor de vakantie heb ik ingevallen in een mooi, kleinschalig kinderdagverblijf de Torenmolen. Knus, mooi ingericht en erg leuk gelegen. Sympathieke pedagogisch medewerkers, lieve kinderen.

In de ochtend heb ik samen met de peutergroep een uitstapje gemaakt naar de nabij gelegen speeltuin. Met een bolderkar liepen we door een prachtig park. Een paar uur daarvoor had het hard geregend en we moesten regelmatig om of zelf door grote plassen water heen. Toen wij, de leidsters, spontaan de tekst van het bekende verhaal “Wij gaan op berenjacht” begonnen op te zeggen: “wij kunnen er niet bovenop, wij kunnen er niet onderdoor..” riepen de peutertjes uit volle borst: “o, nee, wij moeten er dwars doorheen! Plonserder-plons, plonserder-plons…”

‘Als het je dan lukt om een glimlachje op het betraande gezichtje van zo’n hummeltje te toveren, dan krijg je een heerlijk gevoel’

In de middag kon ik genieten van de schattige baby’s. Alle competenties en inzicht, alle kwaliteiten en geduld worden soms aangesproken als er een kleintje tussen zit dat het liefst de hele tijd bij jouw op schoot zou willen zitten. Als het je dan lukt om een glimlachje op het betraande gezichtje van zo’n hummeltje te toveren, dan krijg je een heerlijk, blij gevoel van binnen.

Ik vond het fijn om te ervaren dat ik in korte tijd een goed contact kon maken met nieuwe kinderen en met de nieuwe collega’s. Ja, als mensen open, vriendelijk en behulpzaam naar elkaar toe zijn, dan doe je je werk met plezier.
En als een jongetje van de peutergroep je spontaan gedag komt zeggen als hij naar huis gaat, dan raak ik daar echt van ontroerd!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.