Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – De Dag van de Leidster: ouders zingen voor leidsters

Wat waren we verrast op de regenachtige donderdagochtend op 20 september! Twee ouders van de oudercommissie van ons kinderdagverblijf, begeleid door een accordeon, hebben een liedje voor ons gezongen!

De tekst werd bedacht door de ouders zelf. Het verloop van de dag in het kinderdagverblijf werd waarin erg leuk beschreven – en later met verve bezongen. Het begon met: “Leidsters geven, kinderen nemen, soms een beetje, meestal te veel”…herkenbaar en prettig dat ouders dat zelf ook zo zien. Het liedje eindigde met: “Jullie zijn zo’n lieve schatten – en dat maakt ons heel erg blij”… Toen rolden er al een paar traantjes over mijn gezicht en de ogen van andere collega’s glinsterden ook al iets te opvallend. Voor alle aanwezige leidsters werd het een warm, ontroerend moment. Het moment dat er echt toe doet. Het moment dat je laat beseffen waarom je dit – vaak ondergewaardeerd werk – nog steeds leuk vindt.

We hebben ook nog een cadeautje gekregen en onze stichting liet ook een heerlijke taart bezorgen. Maar de energie en de tijd die de ouders in het bedenken en het uitvoeren van dat liedje hebben gestopt heeft ons allemaal een speciaal gevoel gegeven.

Wat me ook een fijn gevoel heeft gegeven was de laatste Infomedewerkers van onze organisatie. Daarin stimuleert onze directrice alle medewerkers om met ideeën te komen over wat we nog zouden kunnen doen om nog meer tevredenheid bij de klanten en bij de medewerkers te scheppen. Het is prettig om te weten dat de organisatie waarin je werkt geïnteresseerd is jouw mening, in jouw voorstellen voor meer kwaliteit en verdieping. Ik heb meteen een paar tips doorgemaild. Natuurlijk ben ik benieuwd naar de reactie.

Buitenstaanders kunnen niet vermoeden hoe capabel, hardwerkend, flexibel, stressbestendig, betrokken, communicatief en creatief een leidster moet zijn. En dat ze echt hart voor de kinderen moet hebben, anders houd ze het – de fysieke belasting alleen al – niet lang vol. Een attentie op zijn tijd doet dan echt wonderen. Het geeft je weer energie, het voelt als een massage voor vermoeide spieren, het is een opkikker voor je geest.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.