Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – “Bedankt voor al je goede zorgen”

…staat er op het kaartje van onze kleine Floortje. “We hebben veel waardering voor je werk”, schrijven de ouders van Daria. “Met jouw aanwezigheid is er altijd gezelligheid. Zo’n heerlijke basis is er bij die meid gelegd, een heerlijk begin van een leven zogezegd”, zo dichten de ouders van Anika.

Ja, het is weer leidstersdag geweest. Ik vind het fijn dat die er is. Het is goed dat die er is. Want aan de beeldvorming rondom het vak van een leidster – pedagogisch medewerkster – schort er nog steeds. Nog steeds zijn er mensen die vinden dat iedereen “even” op kindertjes zou kunnen passen. Nog niet zo lang geleden werd er getwijfeld aan het noodzakelijke niveau van het diploma van pedagogisch medewerkers. En pedagogisch medewerkers vinden vaak ook dat hun werk wordt ondergewaardeerd.

Leidstersdag biedt de organisaties in de kinderopvang en de ouders de mogelijkheid om pedagogisch medewerkers even in het zonnetje te zetten. Nou, dat voelt heerlijk warm.
Zowas het ook dit jaar. Onze organisatie, die na de fusie Tinteltuin heet, verraste ons met een originele cadeaubon voor een High Tea. In ons kinderdagverblijf konden we ook van een grote slagroomtaart smullen. En thuis kan ik nog steeds van een bosje rozen genieten, op die dag gekregen. Bedankt, Tinteltuin!

Onze locatiemanager Manon heeft voor een hele leuke verrassing gezorgd: kleine kaartjes met fotootjes of “kunstwerkjes” van kinderen en de lieve woorden van de ouders. Zo’n cadeautje raakt me persoonlijk het meest. Heel ontroerend, heel aardig, stimulerend.
Een leuk, klein doosje met al die kaarten erin is mijn kleine schatkist. Een schatkist vol met edelstenen. Want dat zijn ze voor mij, al die lieve woordjes: kleine edelstenen, die ik koester en goed bewaar. In het diepst van mijn hart.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.