Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marion Kozijn – Meidenruzie

Chloe zit een beetje voor zich uit te dromen op de wipkip als zij ineens door Marieke gestoord wordt. Ze schrikt daar hevig van en begint haar meteen voor van alles en nog wat uit te maken:”Jij bent stom! Dat is echt heel gemeen! Dat moet je nooit meer doen! Echt heel gemeen!” Ze wordt er rood van en ook haar haar zakt er helemaal vanuit. Ze heeft ineens nog maar een staartje!

Marieke, overdonderd door al dat verbale geweld, vlucht onder de glijbaan. Bieke, de beste vriendin van Chloe, zal het wel eens even voor haar vriendin opnemen. Stoer beent ze richting Marieke. Omdat zij aan de woordenvloed van Chloe niks zinnig meer heeft toe te voegen kijkt zij Marieke alleen maar heel boos aan en schudt haar wijsvinger woest heen en weer. Zo, dat zal Marieke er voorlopig wel van weerhouden Chloe te storen in haar gedagdroom!

Chloe is inmiddels op het stoepje gaan zitten en Bieke voegt zich bij haar. Ze smoezen wat en kijken nijdig naar Marieke, die nog steeds bij de glijbaan staat. Sander vindt het kennelijk wel een gezellig gezicht die twee smoezende meiden op de stoep. Hij gaat er knus bijzitten. Maar dat is niet de bedoeling! “Geen jongens, hier!” zegt Chloe. Sander heeft er nog geen weet van dat íe een jongen is en blijft dus rustig zitten.”Geen jongens, zeg ik toch! Opzouten!” (Chloe heeft een grote broer en zus, waar zij,zo te horen, veel van leert). Het is uiteindelijk toch tot Sander doorgedrongen dat hij een jongen is . Hij gaat in ieder geval weg.

Bieke slaat haar arm om Chloe heen. Dan komt Marieke er aan en gaat pontificaal naast hen zitten. Alsof er niks gebeurd is ,nota bene! De vriendinnen keuren haar geen blik waardig en schuiven demonstratief een eind op. Marieke schuift gezellig mee.”Jij bent stom !”zegt Chloe en trekt Bieke mee de zandbak in,Marieke beteuterd op het stoepje achterlatend….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.