Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marike Vroom – Rectangle en taart

‘Paul, ik bel even over het plaatsen van de rectangle. Deze kan heel gemakkelijk gecreëerd worden door een banner in de template van de homepage variant 1 te plaatsen in een componentengroep. En dan kan ‘ie in html gedefinieerd worden.’ ‘Oké, ik begrijp het,’ zegt Paul vrolijk. Als ik me realiseer, hoe deze conversatie moet klinken, krijg ik prompt de slappe lach. Gelukkig dat hij het begrijpt, want ik weet niet zeker of ik het zelf wel helemaal snap. Als ik begin te giechelen aan de telefoon, lacht eindredacteur Marjan mee. ‘Als ik dit soort taal blijf uitslaan, mag je me slaan,’ zeg ik als ik de telefoon heb neergelegd. En vervolgens zijn we nog een dag bezig om de laatste hand te leggen aan de site voordat hij de lucht in gaat.


Het blijft spannend. Er moeten nog wat laatste touwtjes aan elkaar geknoopt worden. De aan- en afmeldprocedure voor de nieuwsbrief is nog niet op de site geïntegreerd en het verzenden van de nieuwsbrief hangt daarmee samen.
We besluiten daar niet op te wachten en ik geef groen licht aan onze IT-man in de vestiging Doetinchem. We wachten in spanning af, maar er gebeurt nog niets. Na twintig minuten belt de collega. Hier doet ie het, zegt hij. Ik probeer het, maar nog steeds krijg ik de melding dat de website niet gevonden is. Hoe kan dat nou? ‘Ik kan het je wel uitleggen, maar het is in ingewikkeld verhaal over proxyservers.’ ‘Laat maar zitten,’ zeg ik. ‘We wachten wel af.’ Ik ga maar snel naar het winkelcentrum om taarten te halen. We gaan de geboorte van ons kindje, de website, wel vieren met onze collega’s.


Als ik terug kom, probeer ik het weer. ‘Hij doet het’, roep ik hard. Iedereen gaat snel kijken. En ja hoor, eindelijk werkt het ook in Maarssen. Tjonge, het was een hele bevalling, maar we zijn nu wel erg trots.

Inmiddels is het maandagochtend. De opwinding is in het weekend gezakt en deze dagen gaan we druk aan de slag om de laatste hand te leggen aan het maartnummer van Kinderopvang. Wat wel erg leuk is: we krijgen veel en positieve reacties op de website. Ook verschijnen de eerste reacties op de site. En dat is natuurlijk de bedoeling: we willen behalve informatie geven, ook een platform creëren waar professionals uit het veld ervaringen en meningen kunnen uitwisselen.

 

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.