Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Werkdrukspel

Gisteren heb ik deelgenomen aan een workshop georganiseerd door onze ondernemingsraad met als thema ‘Spelen met werkdruk’. Ondanks dat de uren niet gecompenseerd werden was toch ruim 80% was onze medewerkers aanwezig!

De OR had alle medewerkers inclusief management verdeeld over groepen, waardoor je niet met je vaste team aan de slag moest. Ook hadden ze een heel leuk spel aangeschaft via de Abvakabo FNV. We kregen per toerbeurt stellingen en vragen voorgelegd. Deze stelling/vraag moest worden verdedigd/beantwoord, waarna we in discussie hierover gingen met elkaar. De aangestelde jury bepaalde vervolgens of degene die aan de beurt was hiermee een punt (muntje) had verdiend.

In mijn groepje trok ik snel de juryrol naar me toe, maar naar verloop van tijd rouleerde ook de juryrol. Tja, en dan krijg je ook vragen voor je kiezen zoals ‘Hoe beheers je als leidinggevende de werkdruk?’. Aan het einde van de avond moest iedere groep een stelling voor de hele zaal verdedigen. Er werd actief meegedaan en de serieuze problematiek wisselde zich af met veel humor tussendoor. Kortom, sfeer en een zeer hoge betrokkenheid onder de medewerkers.

Bij het afsluiten van de avond heb ik dan ook de OR, maar ook onze medewerkers gecomplimenteerd met het resultaat van de avond. Er is ook een aantal concrete afspraken gemaakt, waaronder het actief meewerken op locatie vanuit het Centraal Bureau. Dat lijkt me een prima plan. Hopelijk neemt hierdoor mijn werkdruk niet teveel toe.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.