Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Plezier in uitvoering

Voor 1 april moeten wij conform de subsidieverordening de begroting van het daarop volgend jaar indienen. Zo ook dit jaar. Ik vind dat altijd een moeilijke exercitie, omdat het ene jaar nog maar net begonnen is; je bent druk bent de jaarrekening van het vorig jaar en dan moet je al aangeven wat je het volgend jaar gaat doen. Waarschijnlijk kampen veel ondernemers met dit probleem. Het is dan altijd weer spannend, wat de gemeente van onze begroting vindt. Deze week hadden we hierover bestuurlijk overleg. Onze wethouder begon met ‘ik ben niet zo blij met deze begroting’, waarbij mijn tenen zich kromden. Hij vervolgde zijn verhaal met de toelichting dat hij het niet eens was met onze stellingen in de begrotingen ten aanzien van een krimpende subsidiestroom vanuit de gemeente. De gemeente was dit niet voornemens; sterker nog, de gemeente wil met ons praten hoe we het peuterwerk zouden kunnen intensiveren. Ook vond de wethouder dat wij eerder voor geld mochten aankloppen. Hierbij refereerde hij aan een geldinzamelingsactie van ons voor een speeltoestel. Dit soort aanvullende aanvragen voor de reguliere dienstuitvoering mochten we gerust bij de gemeente. Ik ben heel blij met dit standpunt van de gemeente. We hebben daarnaast nog afspraken gemaakt over het in kaart brengen van het huidige bereik van doelgroepkinderen en het toetsen van het effect van het peuterspeelzaalwerk op de prestaties van kinderen. Al met al was het een zeer constructief overleg, dat ons alle perspectief geeft voor de toekomst. Leve de koningin!

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.