Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Meten is weten

Vanuit mijn deformatie opgedaan in de CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) periode is een van mijn lijfspreuken ‘Meten is meten’. Dit uit zich in alle vormen en maten; zo zal ik bij kritische opmerkingen van medewerkers en klanten altijd checken hoeveel mensen die mening zijn toegedaan. Ook laat ik regelmatig steekproefsgewijs zaken telefonisch checken door de kwaliteitsafdeling. Op deze wijze krijg je een beter perspectief en ga je niet op ad hoc basis processen en systemen wijzigen.

Grootouders blijken forse concurrenten!
Soms schakel ik wel eens een externe partner in. Zo zijn de afgelopen weken twee groepen studenten van de Hogeschool Zuyd voor ons in de weer voor ons geweest. De ene groep heeft gekeken naar de oorzaken van het lage bereik van BSO in bepaalde wijken van Kerkrade. De andere groep heeft ditzelfde gedaan voor de peuterspeelzalen. Uit het eerste onderzoek bleek dat bijna 80% niet kiest voor BSO, omdat de opvang door familie, met name opa en oma, plaatsvindt. Dat was wel even schrikken; wist niet dat de grootouders zo’n forse concurrent waren. De belangrijkste uitkomst van het tweede onderzoek was dat er geen behoefte bleek te zijn aan peuterspeelzaalwerk. Ook deze ouders brengen hun kind liever naar opa en oma en ziet geen meerwaarde in de peuterspeelzaal.

Een regionale kinderserie
In beide onderzoeken bleken ouders wel onze organisatie te kennen. Echter, het beeld van ouders over kinderopvang komt niet overeen met de realiteit. Blijkbaar heeft ons TV-programma vorig jaar wel onze naamsbekendheid verhoogt, maar nog niet onze product-bekendheid. Ik overweeg serieus om samen met de lokale TV een kinderprogramma te maken dat doorloopt in onze dagelijkse praktijk. Hierbij denk ik aan een regionale kinderserie in spelvorm. Zo verzinnen we weer iedere keer wat nieuws om onze dienst goed op het netvlies te krijgen. Wordt vervolgd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.