Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Klaag- en jubelmuur

Deze week hebben we weer een avondbijeenkomst van het FCB-programma in het kader van ‘plezier in werken’. Wederom was de opkomst enorm! Op de agenda stand de klaag- en jubelmuur. We gingen in groepjes van ongeveer 10 personen uiteen en onze opdracht was: bedenk voor je zelf 3 punten waar je van gaat jubelen en 3 punten waar je van gaat klagen. Vervolgens werden de punten gedeeld met de anderen in de groep en gekeken waar we het over een waren en waar we verschillend over dachten. Na deze exercitie hebben we de belangrijkste klaagaspecten ter hand genomen en zijn we gaan kijken wat we zelf er aan zouden kunnen doen om het op korte termijn op te lossen. Deze constructieve manier van denken beviel bijzonder goed in de diverse groepen, getuige de presentaties naderhand voor de totale groep. De avond werd afgesloten met concrete doelen voor elke groep de komende tijd en alle medewerkers gingen zeer tevreden naar huis. Veel medewerkers melden diezelfde avond nog aan mij, dat ze dit veel beter vonden dan welke cursus dan ook. Dat doet goed!

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.