Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Carlien Langelaan /VGOB – Kinderopvangkaart

 

Vraag van en gastouder:
Waarom staan gastouders niet op de Kinderopvangkaart?

Antwoord VGOB
Ruim 5 jaar wordt door BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang, gewerkt aan de website www.kinderopvangkaart.nl. Deze website moet het voor ouders gemakkelijker maken om kwaliteit en prijzen van kinderopvanginstellingen in de buurt van huis of werk te vergelijken. Tot grote frustratie van leden van de VGOB was er tot voor kort geen plek voor vermelding van de gastouderopvang op deze website. Nu kunnen gastouderbureaus wel hun informatie vermelden op de site, maar of dit de transparantie die de overheid, die dit project betaalt, beoogt vergroot, vraag ik mij af.

‘Tot grote frustratie van leden van de VGOB was er tot voor kort geen plek voor vermelding van de gastouderopvang op deze website’

Een gastouderbureau werkt zelden lokaal, eerder regionaal en/of landelijk. Wil je als ouder kinderopvang vergelijken, moet je zoeken op postcode. Is het gastouderbureau dat in de woonplaats van de ouder wel bemiddelt niet gevestigd daar, is het gastouderbureau ook niet vindbaar. Hierdoor zullen ouders in hun zoektocht naar goede kinderopvang op Kinderopvangkaart niet snel terecht komen bij een gastouderbureau en dus ook niet bij die goede, geweldige professionele gastouder die om de hoek woont.

De VGOB pleit voor betere vindbaarheid van gastouderopvang op de Kinderopvangkaart. Dit zou kunnen door ook de gastouder zelf een plek te geven op de site. Dan kunnen ouders zoeken op postcode en zo de kwaliteit en de prijs van de opvang door de gastouders in hun buurt met elkaar vergelijken. Gastouders kunnen dan aangeven via welk bureau zij bemiddeld worden, zodat ouders ook die bureaus met elkaar kunnen vergelijken. De VGOB gaat graag met BOink hierover in gesprek om onze ideeën hierover te bespreken.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.