Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Peter van Zijl – Mensen leren om gelukkig te worden

Wat is de functie van kinderopvang vandaag? Uit het CPB-onderzoek Vrouwen aan de top blijkt maar weer eens dat kinderopvang als arbeidsmarktinstrument slechts beperkt functioneert.
Peter van Zijl

Het

Registreren

1 REACTIE

  1. De eerste duizend dagen zijn heel belangrijk voor een kind. Hoe zit het met een veilige hechting bij uitbesteding, zoals bij een opvang? Op de leeftijd van 3 maand heeft een kind al gemiddeld 6 verzorgers en dat is meer dan het vanuit de hechting aan kan. In 2019 is er een wet gekomen dat een baby maar 2 vaste gezichten mag zien bij de opvang, maar in de praktijk zijn er dat minstens 4 . Onderzoek geeft aan dat 30 tot 40 % van de kinderen/jongeren onveilig is gehecht. Als kinderopvang een maatschappelijke investering is zal daar mijn inziens alle aandacht naar toe moeten door minstens 1 jaar gezamenlijk verlof en de hechtingstheorie in die training voor ouders meenemen. Ouders geen hulp van buitenaf nodig hebben het eerste jaar. Dat is de beste investering die je kunt doen. Dat kinderen dan echt leren om gelukkig te worden. Helaas weten mensen, jong en oud, vaak niet waarover ik het heb, wanneer ik er over wil praten. Denken dat hechting alleen plaatsvindt vlak na de geboorte.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.