Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Blog – Nieuwe branchevereniging een feit

Heeft u mijn vorige blogs misschien gelezen? Er werd door ondernemers gewerkt aan een Branchevereniging die de belangen van ondernemers in de Kinderopvang zal gaan behartigen. Ik kan u nu met trots meedelen, dat de BVOK een feit is!

Het bestuur bestaat uit zes bestuursleden die Kinderopvang “ademen”. U kunt ze vinden op de website. Met elkaar vertegenwoordigen wij (vrijwillig, dus geen kosten van hoge salarissen) het grootste gedeelte van kinderopvangland, doordat het bestuur bestaat uit grote en kleine ondernemers (DGA’s). Wij zitten niet in dit bestuur om een baan te prefereren, wij hebben al vele jaren ons eigen bedrijf en zijn zelf geheel verantwoordelijk voor de financiën. Tenslotte liggen de belangen directeuren van stichtingen vaak op een heel ander vlak.

Doordat wij dagelijks in de praktijk ondervinden wat nieuwe maatregelen in de kinderopvang voor ons en onze ouders betekenen en niet van achter een bureau werken, weten wij precies wat er leeft bij ondernemers. Deze Branchevereniging zal de kwaliteit van de opvang altijd bovenaan zijn lijstje hebben staan, maar nieuwe maatregelen zullen ook haalbaar moeten zijn, zowel op praktisch als op financieel gebied. Ons uitgangspunt zal zijn dat wij de betrokken instanties die de wetten en maatregelen bedenken, zullen wijzen welke consequenties dit in de praktijk met zich mee zal brengen. Uiteraard hoort daar ook bij dat de benodigde berekeningen gemaakt zullen worden, voordat wij akkoord zullen gaan met nieuwe wetten en maatregelen! Want kinderopvang zal voor iedereen betaalbaar moeten blijven. Of het nu gaat om baby – of peuteropvang of BSO.

‘De nieuwe vereniging telt inmiddels 150 leden’

Deze nieuwe vereniging BVOK genaamd (die inmiddels al 150 leden telt), heeft een nieuwe website waar u alles kunt vinden wat u wilt weten.

Als u deze informatie deelt met alle ondernemers in uw gemeente, dan kunnen wij uitgroeien tot de grootste Branchevereniging in de Kinderopvang, waardoor het voor ons makkelijker wordt aan tafel te komen bij de instanties die gaan over nieuwe wetten en maatregelen. Dat vind ik in ons aller belang. De contributie hebben we laag gehouden, zodat ook alle kleine ondernemingen in Nederland zich kunnen aansluiten en door ons vertegenwoordigd kunnen worden. Hoe meer leden de vereniging straks telt, hoe groter de invloed zal zijn bij de overheid om de onderwerpen aan te snijden waar velen van ons nu tegenaan lopen.

De grootste speerpunten voor het komende jaar zullen zijn:

  • De BKR
  • De brede school
  • CAO
  • Buitenspeelterrein
  • HBO coach

Heeft u nog vragen of twijfel? Dan ontvangen wij u heel graag in onze stand op 18 mei tijdens het Jaarcongres Management Kinderopvang. Wij zullen er uitgebreid de tijd voor nemen u te informeren over de BVOK.Marion Duisterhof blogt over wat de Wet IKK doet voor haar (kleine) organisatie en voor kinderopvangorganisaties in het algemeen. Lees ook haar vorige blog over dit onderwerp ‘Nieuwe wet IKK’


 

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.