Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Kirsten Fröhlich – Geen gesol met kinderen

Je kunt het bijna niet gemist hebben; het gesol met de kinderen Howick en Lili. Al weken zijn we (opnieuw) in de ban van de schrijnende situatie die deze twee kinderen treft. De linkse oppositie sprak er schande van en het Jeugdjournaal zette er een flinke schijnwerper op.
Kirsten Fröhlich

Steeds als ik die twee vermoeide koppies op televisie zag, vroeg ik me af wat dit met een kind doet. Ook andere kinderen die Lili en Howick niet persoonlijk kennen, leefden mee en stelden vragen als: waarom moeten zij weg? Waarom wordt er zo gemeen gedaan?

De staatssecretaris hield het spannend tot en met de nacht voor uitzetting. Uiteraard hadden de kinderen die nacht zelf hun biezen gepakt. De volgende dag waren er plotseling grote zorgen want de veiligheid van de kinderen zou in gevaar zijn. Dat de kinderen zich al jaren niet veilig hebben gevoeld en geen nacht konden doorslapen van de stress, was eerder geen reden tot zorg. Weglopen lijkt mij een hele normale reactie op de abnormale en uiterst bedreigende situatie waar deze kinderen aan zijn blootgesteld. Gesol met kinderen, dat is pas gevaarlijk.

‘Ik hoop dat het gewoon het gezonde verstand was dat het inzicht heeft gegeven’

Wat er uiteindelijke toe heeft geleid dat er, enige uren nadat de kinderen op het vliegtuig zouden zijn gezet, alsnog is besloten dat zij toch konden blijven is nog onduidelijk. ‘Actuele ontwikkelingen in de zaak’ zouden daar aanleiding toe hebben gegeven. Er wordt direct gespeculeerd over druk van de coalitiepartijen CU en D66 of het was de moeder van de kinderen die vanuit Armenië gedreigd zou hebben met zelfmoord.

Ik hoop eigenlijk dat de gewetensontwikkeling van de staatssecretaris een onwaarschijnlijk snelle groei heeft doorgemaakt. Of liever nog dat het gewoon het gezonde verstand was dat het inzicht heeft gegeven. Dat het gezonde verstand uiteindelijk bedacht heeft dat kinderrechten en het welzijn van kinderen nooit op het spel mogen worden gezet en dat het ministerie van Justitie en Veiligheid uiteindelijk het enige juiste heeft gedaan.


Zie jij ook wel eens dingen in het spel van kinderen die je verbazen of zorgen baren? Hoor je een driejarige brullen tegen de dino dat zijn kop er af moet of zie je een kind, spelend in het poppenhuis, steeds opnieuw de baby van de trap gooien? In haar vorige blog vertelde Kirsten hoe kinderopvangprofessionals het beste met dit soort situaties om kunnen gaan. Naar de blog


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.