Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Zorgeloos vrij!

Onlangs hebben we met een externe partij gebrainstormd over het bereiken van meer kinderen voor onze BSO’s. Met ons aanbod kinderdagverblijven en peuterspeelzalen bereiken we 6 op de 10 peuters, maar zo gauw als ze 4 zijn, verdwijnen ze niet alleen naar de basisschool, maar raken we meeste kinderen kwijt.
Jolanda Rikers Kinderopvang Opvang Kerkrade.jpg
Hoe krijgen we deze ouders er nu van overtuigd dat ze er toch voor kiezen om hun kind naar de BSO te laten komen?

We organiseren diverse leuke activiteiten bij onze BSO’s, maar krijgen de ouders toch niet zo ver dat ze hun kind brengen. Meestal omdat ze op dat moment zelf vrij zijn of kinderen naar de opa/oma of buren toe gaan.

Hoe krijgen we deze ouders er nu van overtuigd dat ze er toch voor kiezen om hun kind naar de BSO te laten komen? Waardoor de ouder (vaak moeder) de handen vrij heeft om andere taken te doen.

Tja, voor deze moeilijk te beantwoorden vraag hebben we een expert uit Groningen laten invliegen. Hij heeft samen met ons van gedachten gewisseld en kwam tot de conclusie dat wij ons in onze communicatie-uitingen te weinig richten op die ouder die op woensdagmiddag gestrest haar boodschappen doet samen met haar kinderen die daar helemaal geen zin in hebben.

‘Doe eens lekker je eigen ding. Dat willen we toch allemaal’

Zo zijn er nog veel meer situaties te bedenken waarbij een ouder veel zorgelozer vrij zal zijn als ze gebruik gaat maken van de BSO. Tenminste dat hebben wij zo samen bedacht….. Momenteel wordt gewerkt aan een stripverhaal, waarbij diverse situaties in beeld worden gebracht en wij vervolgens een aanbod gaan bieden.

Hierbij moet je niet denken aan meteen een contract met aanvraag belastingdienst, maar een laagdrempelig voucher voor ouders met daarop  de tekst “Doe eens lekker je eigen ding”. Dat willen we toch allemaal.

Onze verwachtingen zijn dus hoog gespannen…..

De vorige keer schreef Jolanda haar blog over een inspirerende training waarbij zijn de vreemde opdracht kreeg om binnen haar organisatie op zoek te gaan naar “de paardenkont”. Wat dat is? Lees haar blog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.