Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Omdenken

Gisteravond had ik samen met een collega het half-jaarlijkse overleg met de voorzitters van alle oudercommissies. de opkomst was groot , want de tarieven 2016 stonden op de agenda. Opvallend was ook dat er deze keer relatief veel mannen aanwezig waren.
'Ouders maken zich zorgen over het portfolio dat onze medewerkers moeten maken. En ik maar denken dat het een cadeau is wat ik onze achterban biedt.'
'Ouders maken zich zorgen over het portfolio dat onze medewerkers moeten maken. En ik maar denken dat het een cadeau is wat ik onze achterban biedt.'

Door de hoge betrokkenheid van de aanwezige ouders hadden we wel een uur nodig om de actielijst van de vorige keer te bespreken. Ze maken zich zorgen over het portfolio dat onze medewerkers moeten maken. Ze hebben het al zo druk en dan komt dat er ook nog bij. Tja, en ik maar denken dat het een cadeau is wat ik onze achterban biedt om zich verder te ontwikkelen….

Ook het actiepunt complimentjes maken maakte veel los bij iedereen. De een doet dat liever persoonlijk en de ander schrijft. Onze medewerkers durven er niet voor te vragen, maar horen wel graag of ze het goed doen. Ook dit hoort bij de verdere betrokken en mondige medewerkers. Gaandeweg de avond maakten veel OC-voorzitters complimentjes naar onze achterban. Altijd leuk om te horen en vooral door te geven.

‘Er zijn ook mensen in oranje die wel presteren!’

Een van de laatste agendapunten waren de tarieven 2016. Tja, we schieten helaas dit jaar iets over de maximum toeslag uit. Aanvankelijk leken enkele voorzitters positief te zijn, maar gaandeweg sloeg het roer om en had nagenoeg iedereen bezwaar m.u.v. de peuterspeelzalen. Dus hiermee moet ik nog verder aan de slag.

Opmerkelijk was dat het idee om vanaf 2016 nieuwe peuterspeelzaalklanten niet meer de gratis VVE-dagdelen te geven vanaf 3 jaar, wel in goede aarde viel. We gaan dus komend jaar dan ook geleidelijk harmoniseren naar de Wet Kinderopvang. Tijdens de avond werd ook  onze nieuwe oranje kleding en promotiecampagne geprezen. Jammer dat het Nederlands elftal niet naar het EK gaat. Een van de ouder merkte toe scherp op: ‘Je moet dit anders zien. Er zijn ook mensen in oranje die wel presteren!’.

Dat is nog eens een mooie afsluiter. Omdenken noemen ze dat!

De vorige keer schreef Jolanda Weblog een weblog over Engelse les voor kleuters: lees hier de blog ‘Engels en digitale lessen voor kleuters?!’>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.