Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Ambulante expertise

Deze week kwam ik erachter dat ik na correctie met mijn resterende verlof nog maar 60 dagen werk. Dat gaat harder dan ik had verwacht. Gelukkig wordt deze week de procedure voor mijn opvolger door Delfin opgestart. Er zullen ongetwijfeld veel gegadigden zijn om bij deze parel in de kinderopvang te starten.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Afgelopen week heb ik al samen met Felix en Emmeline van de Brancheorganisatie Kinderopvang een mooi interview gehad. Je kunt het hier terugkijken.

Complimenten

Ik werd volop geprezen dat ik er bijna verlegen van werd. Ik heb dit bedrijf natuurlijk niet alleen zo ontwikkeld. Dus alle mooie complimenten zijn dan ook vooral voor mijn talentvolle medewerkers. Zij zorgen er immers voor dat ze er iedere dag weer zijn en kinderen met veel plezier zich samen kunnen ontwikkelen.

Een kwart positief getest

Het is in deze corona-tijd geen sinecure: in de maand januari was 25 procent van onze pedagogische medewerkers positief getest en dan heb ik het niet over de andere zieke medewerkers en de mensen die in quarantaine moeten. Het is eigenlijk een raadsel dat we maar zo weinig groepen hebben hoeven sluiten. Dankzij groot gepuzzel van de planners en de enorme flexibiliteit van onze medewerkers lukt het ons iedere keer weer. Chapeau!

Een leven lang leren

Zoals ik reeds in het interview met BK benadrukte heeft de kinderopvang een zeer belangrijke rol bij de ontwikkeling van het jonge kind. Onze medewerkers worden daartoe elk jaar opgeleid. We trekken daar jaarlijks een budget van 300.000 euro (zonder verletkosten) voor uit, dit is gemiddeld 1500 euro per medewerker. Ik geloof heilig in een leven lang leren. Ik heb zelf afgelopen jaar ook maar liefst 26 webinars en trainingen gevolgd.

Ambulante experts

Daarnaast ben ik van mening dat we indien nodig ambulante experts moeten invliegen. Dus als er op een locatie een specifieke zorgproblematiek speelt met een kind waar onze medewerkers niet uitkomen, laten we experts het kind observeren. Op deze wijze leren onze medewerkers er ook weer ‘on the job’ van. Ik ben er dan ook een groot voorstander van om kinderen dichtbij hun huis (woonomgeving) op te vangen en zoveel mogelijk op die locatie de eventuele ondersteuning te organiseren.

Onze medewerkers spreken de taal van de ouders en hebben op basis van alle contactmomenten vertrouwen opgebouwd. De daartoe opgeleide experts voegen op tijdelijke basis waarde toe en staan ook niet op onze loonlijst als het niet meer nodig is. Uit ervaring weet ik inmiddels dat dit prima functioneert.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.