Blog Carola Winter – Filmpje maken (3)

En dan blijk je te zijn genomineerd! Hoe leuk! Uit inzendingen vanuit het hele land, zijn er door een, voor mij onbekende jury, drie deelnemers genomineerd. Al snel worden er afspraken gemaakt, want de volgende stap is een filmpje maken. De filmpjes van alle drie de genomineerden gaan dan online op Kinderopvangtotaal.nl en er kan gestemd worden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Carola Winter tijdens de verkiezing.

Het filmpje werd in de ochtend op locatie, uiteraard, opgenomen. Ik had de volledige filmploeg heel graag op onze natuur BSO ontvangen, maar in de ochtend zijn daar geen kinderen. Zo weken we uit naar een andere Wiedewei-locatie waar ik ook regelmatig te vinden ben, Wiedewei Paddewei. De dagopvang heeft een groene tuin waarin ieder kind heerlijke avonturen kan beleven. Er zijn moestuinen, klim en klauterplekken, een zandpit, wilgentunnel, los materiaal als bandjes, stokken en pannen voor de modderkeuken. Picknicktafels om even te zitten of wat te drinken en veel plekken om te ontdekken. De kinderen vinden het heerlijk om hier te zijn. De liefde voor de natuur ontwikkelt zich al vroeg.

Op de dag van het filmpje maken, als er dan toch uiteindelijk best wel veel mensen zijn betrokken, vond ik het wel even spannend maar vooral ook mooi om over mijn werk te vertellen. Ik doe mijn werk graag en ik werk hard en soms lijkt het niet eens op werk. Maar dat komt omdat ik vaak lekker buiten op het groene plein ben te vinden.

Ik doe mijn werk graag en ik werk hard en soms lijkt het niet eens op werk

Het filmpje opnemen ging naar mijn idee best vlot, maar dat bleek achteraf alleen een idee. Moest een paar keer over. Maar toch gelukt. Marleen, regiodirecteur bij Kibeo, is enthousiast over de groene kinderopvang en wilde ook graag haar bijdrage leveren aan het filmpje.

De cameraman is buiten gaan filmen terwijl de kinderen heerlijk in de rondte speelden. Nieuwsgierig, ondernemend en leergierig. Het is een leuk filmpje geworden! Klik op deze link om de video te zien >>

Toen de filmpjes een aantal weken later gelanceerd werden, kon ik eindelijk zien wie de andere twee genomineerden waren. Sarah, pedagogisch medewerker bij Small City in Amsterdam. Een pedagogisch medewerker met het hart op de goede plaats, collegiaal en heel erg gericht op de kinderen. Bernadette was de andere genomineerde, zij werkt bij Juni is Hazerswoude-dorp. Een hele flexibele pedagogisch medewerker, die graag buiten de gebaande paden denkt en het niet erg vindt een stapje harder te lopen.

Goede tegenkandidaten dus! De filmpjes werden goed bekeken en iedereen mocht gaan stemmen. De volgende keer vertel ik meer over mijn nominatie!

0
224
carolawinter
carolawinter
Carola Winter is de winnaar van de verkiezing Pedagogisch Professional van het Jaar 2019 en daarmee een jaar lang ambassadeur voor haar vak. Zij werkt als pedagogisch medewerker en specialist Groene kinderopvang bij Kibeo. En daarnaast is zij lid van het bestuur van Groen Cement. Carola houdt dit jaar bij wat ze meemaakt als ambassadeur in de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.