Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Je kunt nu stemmen: dit zijn de genomineerden!

Marike Vroom
Marike Vroom werkt al 25 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, is ze nu hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.
De vakjury heeft voor de verkiezing van Pedagogisch professional/coach van het Jaar 2022 kandidaten geselecteerd. Vanaf nu kun je online je stem uitbrengen op je favoriete coach/beleidsmedewerker. Er kan tot en met 12 september gestemd worden.
pedagogisch professional van het jaar 5-jaar-ppink-pedagogisch-professionals-tot-in-den-haag-een-stem-geven-dat-is-bereikt
baranq / stock.adobe.com

Ook voor de verkiezing van de Pedagogisch Professional van het Jaar waren door de jury drie kandidaten geselecteerd, maar helaas hebben twee kandidaten zich, om verschillende redenen, terug getrokken. De derde kandidaat Debby Buijssen is daarmee uitgeroepen tot winnaar en ambassadeur voor het vak.

Pedagogisch professional van het Jaar 2022

Debby Buijssen is pedagogisch medewerker op kinderdagverblijf Zoef in Venlo (Spring Kinderopvang). Dit is wat ouders en collega’s over haar schreven:

Sharon Heijnen, lid van de oudercommissie: Er worden altijd hele leuke activiteiten gedaan zowel binnen als buiten en de foto’s en dagverslagen die ik daar van krijg zijn echt super. Je ziet gewoon hoeveel plezier en passie Debby heeft in haar werk en ik laat mijn dochter met een meer dan gerust hart bij Debby achter. De pedagogisch coach: Debby is vriendelijk, helpend, heeft een lief woord, een lach en aandacht voor ieder kind. Ze voelt zich verantwoordelijk en kijkt naar de behoeftes en competenties van ieder kind. Haar voormalig leidinggevende: Debby luistert en kijkt goed naar hetgeen de ander van haar nodig heeft. Ze is flexibel en denkt in mogelijkheden. Debby stelt het belang van het kind/ouder/collega/de organisatie altijd boven haar eigenbelang en ze is véél te bescheiden. Ze was ook de eerste die reageerde op de oproep voor medewerkers die ingezet wilden worden bij de opvang voor Oekraïense kinderen in de regio.
Haar collega’s: ‘Debby is ondernemend, ze neemt bijvoorbeeld van thuis kinderyogakaarten mee en dit zet ze in op de groep en de kinderen doen enthousiast mee. Het is fijn samenwerken met Debby, omdat ze direct dingen ziet die moeten gebeuren.’

Coach/beleidsmedewerker van het Jaar

Bij de genomineerde coaches/beleidsmedewerkers valt nog wel wat te kiezen. Daar gaat de strijd tussen Anna Schilder (Verenigde Agrarische Kinderopvang), Carolien Libert (Les Petits Overveen) en Inge van Boxmeer (Ons Kindbureau in Rosmalen).

Lees wat collega’s over hen gezegd hebben, kijk naar hun filmpje en breng je stem uit.

De winnaar
De online stemmen, de stemmen van de vakjury en de stemmen op de dag van het PPINK-festival (14 september) bepalen gezamenlijk wie de winnaar wordt. De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het vak en wint daarnaast nog mooie prijzen. De verkiezing is een initiatief van beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.