Home Pedagogisch Professional van het Jaar 2020

Wie wordt de Pedagogisch Professional van het Jaar?

Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen.

Let op: Er kan niet meer online gestemd worden. Maandag 6 juli wordt de winnaar bekend gemaakt. Volg op Facebook om 14 uur de live ontknoping van de uitslag.

PPINK-voorzitter Rick Ploemen maakte onlangs nog een blog met de drie kandidaten. Daarin vertellen zij wat zo mooi is aan hun vak. Bekijk de video:

 

Bekijk hieronder de video’s van de drie genomineerden:

Over de verkiezing

Jaarlijkse verkiezing

Wie wordt de opvolger van Carola Winter? Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang organiseren een jaarlijkse verkiezing: de Pedagogisch Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.


Prijsuitreiking

De winnaar is gekozen door drie stemmingen. Door de vakjury (49%), door de online stemmers op Kinderopvangtotaal (15%) en door de deelnemers aan het Openingsevent Week van het Jonge Kind (36%).

Op maandagmiddag 6 juli om 14 uur wordt de winnaar verrast door een delegatie van de jury en sponsoren.


Prijzen

De winnaar kan mooie prijzen winnen. De hoofdprijs bestaat uit een mooi beeldje en een inspiratie-/studiereis naar Zweden of Italië. Deze worden beschikbaar gesteld door Werkend Leren. De winnaar zal verder covermodel worden voor het blad Kinderopvang en in een reportage geïnterviewd worden. Alle drie genomineerden krijgen een voucher ter waarde van € 100 van de Kinderopvang Academie (te besteden aan materialen of credits voor de modules). Daarnaast krijgen alle drie genomineerden een jaarabonnement op het blad Kinderopvang en een jaar lidmaatschap van PPINK.


Ambassadeur

De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat betekent dat de winnaar af en toe op bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt. En mogelijk meepraat op landelijk niveau.


De jury

De jury bestaat uit de volgende mensen: Ruben Fukkink (hoogleraar Kinderopvang UvA), Betsy van de Grift (publicist), Monique Vreeburg (voorzitter BMK), Emmeline Bijlsma (directeur BK)/Rob Schaalje, Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Myrte van Gurp (directeur PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang).


Lees hier het Privacy Statement

Laatste nieuws

Ouders

Nieuwe toeslag-app van de Belastingdienst voor ouders

Het gaat dan bijvoorbeeld om een wijziging van het inkomen of het aantal uren...
Ontwikkeling van kinderen

Dit was Nationale Modderdag 2020!

Heerlijk. Even niet letten op je kleren, maar gewoon lekker met handen en voeten in de modder spelen. Zo hoort het! Op Nationale Modderdag doet heel Nederland gezellig mee. Jullie deelden de leukste foto's uit de kinderopvang.
Ontwikkeling van kinderen

Speciale peutergroep voor kinderen met ontwikkelingsvoorsprong

Marjolijn Verhaar is eigenaar van kinderopvang De Dwergjes in West-Brabant en moeder van zes kinderen, die allemaal hoogbegaafd zijn. Vanuit haar ervaring start zij een programma op de kinderopvang voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.
Wet- en regelgeving

Nieuw drama in toeslag-soap: 9000 dossiers kwijt

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën heeft in de Tweede Kamer opnieuw een fout van de Belastingdienst moeten toegeven. Ruim 9000 dossiers die nog bewaard hadden moeten blijven, zijn per ongeluk vernietigd.
Taal

‘De fantastische vliegwedstrijd’ boek van de maand juli

Een geestig en origineel verhaal in woord en beeld. Zo bestempelt de jury het boek 'De fantastische vliegwedstrijd', dat de Sardes Leespluim van juli 2020 krijgt. Bekijk de bijbehorende activiteiten.