Home Pedagogisch Professional van het Jaar 2020

En de winnaar is… Gerold Tilborg!

Gerold Tilborg (55) is de winnaar van de verkiezing Pedagogisch professional van het Jaar. Hij werkt op een 8+ groep bij de Groeivilla (Impuls) in Amsterdam. Gerold neemt het stokje over van Carola Winter. Lees meer

Gerold Tilborg is Pedagogisch Professional van het Jaar

Waarom een verkiezing?
Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen.

Bekijk hieronder nog eens de video’s van de drie genomineerden:

Over de verkiezing

Jaarlijkse verkiezing

Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang organiseren een jaarlijkse verkiezing: de Pedagogisch Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.


Prijsuitreiking

De winnaar is gekozen door drie stemmingen. Door de vakjury (49%), door de online stemmers op Kinderopvangtotaal (15%) en door de deelnemers aan het Openingsevent Week van het Jonge Kind (36%).

Op maandagmiddag 6 juli om 14 uur werd de winnaar verrast op de eigen locatie door een delegatie van de jury en sponsoren. De vorige winnaar Carola Winter overhandigde Gerold Tilborg het certificaat van zijn overwinning. Bekijk de video >>

WerkendLeren overhandigde een beeldje en een symbolische cheque voor de hoofdprijs: een Reggio-reis naar Zweden of Italië. Namens hoofdsponsor Pelosa was er een lekkere taart.

En verder kreeg de winnaar een jaar gratis lidmaatschap van PPINK, een jaarabonnement op het blad Kinderopvang (en een reportage plus coverfoto), en voor € 150 aan credits van de Kinderopvang Academie.

Foto’s:


Ambassadeur

De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat betekent dat de winnaar af en toe op bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt. En mogelijk meepraat op landelijk niveau.


De jury

De jury bestaat uit de volgende mensen: Ruben Fukkink (hoogleraar Kinderopvang UvA), Betsy van de Grift (publicist), Monique Vreeburg (voorzitter BMK), Emmeline Bijlsma (directeur BK)/Rob Schaalje, Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Myrte van Gurp (directeur PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang).


Lees hier het Privacy Statement

Laatste nieuws

Ontwikkeling van kinderen

‘Hoe gevarieerder de bewegingen van een baby, hoe gezonder het brein’

Uit onderzoek wordt steeds duidelijker dat de variatie in bewegen het beste de kwaliteit van hersenfunctie van baby’s weerspiegelt. Het ontbreken van variatie is dan ook een goede voorspeller van ontwikkelingsstoornissen. Wat helpt, is een gezinsgerichte aanpak.
Arbeidsvoorwaarden

Welke vergoeding krijgt een gastouder aan huis bij ontslag?

Gastouders aan huis en nanny's werken vaak onder de ‘regeling dienstverlening aan huis’ (bij maximaal drie dagen per week) of met een arbeidsovereenkomst (vier of meer dagen per week). Maar er zijn veel vragen over het recht op de wettelijke transitievergoeding bij ontslag. De BK zocht het uit.

Update: Engelstalige beslisboom beschikbaar

Er is een Engelstalige versie van de beslisboom beschikbaar. Met de beslisboom kan worden bepaald of een kind naar de kinderopvang of school mag. De beslisboom is verder ook aangepast, omdat quarantaineregels voor volwassenen per 1 december zijn versoepeld.
Financiën en bedrijfsvoering

Mensen met kinderen ondergingen een driedubbele werkcrisis

Ouders van jonge en schoolgaande kinderen ondervonden in de eerste coronamaanden een driedubbele werkcrisis. In een nieuw rapport over de effecten van corona en een schokbestendiger arbeidsmarkt, pleit Platform de Toekomst van Arbeid opnieuw voor een set maatregelen, waaronder een ingrijpende hervorming van kinderopvang en onderwijs.