Home Pedagogisch Professional van het Jaar 2019

Wie wordt de Pedagogisch Professional van het Jaar?

Wordt het Carola Winter, Bernadette Heijkoop of Sarah el Messaoudi? Van deze drie genomineerden zijn filmpjes gemaakt waarin ze zich voorstellen. De filmpjes zijn hieronder te bekijken. Van 5 maart tot 5 april kun je ons via de poll op deze pagina laten weten wie jouw favoriet is. Het totaal van deze stemmen telt voor 15% mee voor het eindresultaat. Daarnaast bepaalt de vakjury 49% van het eindresultaat. En op 5 april, de dag van het Openingscongres Week van het Jonge Kind, bepalen de bezoekers de laatste 36% van de totale uitslag. Dan wordt bekend gemaakt wie de titel Pedagogisch Professional van het Jaar  2019 gaat dragen en dus het ambassadeur voor het vak wordt. Lees hier meer informatie over de drie kandidaten

DE STEMMING IS GESLOTEN

Over de verkiezing

Jaarlijkse verkiezing

Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang hebben het initiatief genomen voor een nieuwe jaarlijkse verkiezing: de Pedagogisch Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.


Hoe werkt het?

Op 5 april 2019, tijdens het openingsevent Week van het Jonge kind, zal de winnaar gekozen en bekend worden gemaakt. De winnaar wordt vastgesteld door de a) online stemmen op kinderopvangtotaal.nl; b) de jury en c) de deelnemers aan het congres.


Prijzen

De winnaar wint mooie prijzen. De hoofdprijzen zijn:

  • Pelosa geeft de winnaar een Quebble communicatiepakket ter waarde van € 1000.
  • Een mooi beeldje en een opleidingsvoucher ter waarde van € 650, die ter beschikking worden gesteld door Werkend Leren.
  • De winnaar zal ook covermodel worden voor het blad Kinderopvang en in een reportage geïnterviewd worden.
  • De twee genomineerden die niet winnen, krijgen een Quebble communicatiepakket ter waarden van € 750 en voucher ter waarde van € 100 van de Kinderopvang Academie (te besteden aan materialen of credits voor de modules).
  • Daarnaast krijgen alle drie genomineerden een jaarabonnement op het blad Kinderopvang en een jaar lidmaatschap van PPINK.

Ambassadeur

De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat betekent dat de winnaar af en toe op bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt. En mogelijk meepraat op landelijk niveau.


De jury

De jury bestaat uit de volgende mensen: Mariëtte Hamer (SER) (voorzitter), Ivy Koopmans (plaatsvervangend voorzitter, SER), Louis Tavecchio, Betsy van de Grift, Sharon Gesthuizen (BMK), Magda Heijtel (BK), Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Marijke Schuurkes (voorzitter PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang)


Lees hier het Privacy Statement

Ouders betalen steeds meer bij aan de kinderopvang

Laatste nieuws

Financiën en bedrijfsvoering

Ouders betalen steeds meer bij aan de kinderopvang

Ouders moeten steeds vaker extra bijbetalen voor de kinderopvang. De uurtarieven van 65 procent van het dagopvangaanbod en 87 procent van het buitenschoolse opvangaanbod liggen hoger dan het maximum kinderopvangtoeslagtarief van de overheid.
Gezondheid

Luchtkwaliteit kinderopvang vaak ver onder de maat’

De luchtkwaliteit in de kinderopvang is vaak ver onder de maat. Vooral rond babybedjes is de concentratie van koolstofdioxide veel te hoog, blijkt uit onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit kan leiden tot een verminderde ontwikkeling van de longen.
Wet- en regelgeving

Wet moet winstuitkering uit kinderopvang verbieden

GroenLinks, SP en PvdA vinden dat er een verbod moet komen op winstuitkering uit kinderopvang. De partijen zien dit geld liever naar verbetering van de opvang gaan en komen met een initiatiefwet.
Wet- en regelgeving

Scholen mogen door met flexibele schooltijden

Basisscholen die met succes experimenteren met flexibele schooltijden, mogen daar toch mee doorgaan. Minister Arie Slob (Onderwijs) besloot eerder het experiment stop te zetten, na signalen van de Onderwijsinspectie over onvoldoende kwaliteit. Na een motie van CDA, D66 en VVD trekt de minister zijn besluit in.
Gezondheid

Zonbescherming hoort bij de dagelijkse zorg voor kinderen’

De Zonnetjesweek van het Huidfonds groeide in twee jaar uit tot een preventieweek waar dit jaar ruim 1.600 kinderopvanglocaties, peuterspeelzalen en gastouders aan meededen. Wij spraken met Jantine van ’t Klooster, directeur-bestuurder van het Huidfonds, over het belang van zonbescherming bij jonge kinderen.