Home Pedagogisch Professional van het Jaar 2019

Wie wordt de Pedagogisch Professional van het Jaar?

Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen.

Ken jij zo’n topper, die haar (of zijn) hand niet omdraait om de groep heel soepel te laten draaien met aandacht voor ieder kind? Die zich hard maakt voor een bijzonder project in de organisatie? Die als geen ander weet hoe ze met (soms lastige) ouders moet omgaan? Geef haar of hem dan op voor de verkiezing.

Bekijk hieronder de video van de winnaar van 2019, Carola Winter.

Over de verkiezing

Jaarlijkse verkiezing

Wie wordt de opvolger van Carola Winter? Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang organiseren een jaarlijkse verkiezing: de Pedagogisch Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.


Hoe werkt het?

Van 1 oktober tot half december kan een pm’er worden voorgedragen voor deze verkiezing. De voordracht kan gedaan worden door een collega, ouder(commissie) of leidinggevende. Hier vind je het inschrijfformulier voor de degene die een kandidaat voordraagt.
Na ontvangst van het inschrijfformulier, krijgt de kandidaat daarna een mail met de vraag om een motivatie in te sturen en akkoord te gaan met het Privacyreglement en deelname aan de verkiezing.

Begin januari kiest de jury uit de inzendingen drie genomineerden. Deze drie genomineerden worden in januari en februari gefilmd en de filmpjes worden begin maart online geplaatst. Het online stemmen kan dan beginnen. De jury kiest een winnaar uit de drie genomineerden op basis van de filmpjes en een gesprek.
Kijk hier naar het filmpje dat vorig jaar van Carola Winter werd gemaakt.


Prijsuitreiking

Op 8 april, tijdens het openingsevent Week van het Jonge kind, zal de winnaar gekozen en bekend worden gemaakt. De winnaar wordt vastgesteld door de a) online stemmen op kinderopvangtotaal.nl; b) de jury en c) de deelnemers aan het congres.


Prijzen

De winnaar kan mooie prijzen winnen. De hoofdprijs bestaat uit een mooi beeldje en een inspiratie-/studiereis naar Zweden of Italië. Deze worden beschikbaar gesteld door Werkend Leren. De winnaar zal verder covermodel worden voor het blad Kinderopvang en in een reportage geïnterviewd worden. Alle drie genomineerden krijgen een voucher ter waarde van € 100 van de Kinderopvang Academie (te besteden aan materialen of credits voor de modules). Daarnaast krijgen alle drie genomineerden een jaarabonnement op het blad Kinderopvang en een jaar lidmaatschap van PPINK.


Ambassadeur

De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat betekent dat de winnaar af en toe op bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt. En mogelijk meepraat op landelijk niveau.


De jury

De jury bestaat uit de volgende mensen: Ruben Fukkink (hoogleraar Kinderopvang UvA), Betsy van de Grift (publicist), Sharon Gesthuizen (voorzitter BMK), Magda Heijtel (directeur BK), Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Marijke Schuurkens (voorzitter PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang).


Doe mee

Doe mee aan deze verkiezing! Hier vind je de voorwaarden voor deelname en hier staat nog eens uitgelegd hoe het precies in zijn werk gaat.


Lees hier het Privacy Statement

Fiscus mag soepeler zijn bij terugvorderen kinderopvangtoeslag

Laatste nieuws

Wet- en regelgeving

Fiscus mag soepeler zijn bij terugvorderen kinderopvangtoeslag

De Belastingdienst kan onder bijzondere omstandigheden afzien van het terugvorderen van te veel betaalde kinderopvangtoeslag. Dat bepaalt de Raad van State. De fiscus krijgt meer ruimte om maatwerk te leveren.
Financiën en bedrijfsvoering

Wat betekent lerarenstaking voor kinderopvang?

Op 6 november gaat het onderwijs staken. Veel ouders zullen een beroep doen op de kinderopvang.  Maar is een bso eigenlijk verplicht om opvang aan te bieden? En voor wie zijn de kosten van de extra opvang?
Ontwikkeling van kinderen

Kinderopvang worstelt met zorg voor peuters met gedragsproblemen

Een derde van de peuters heeft gedragsproblemen of een taalachterstand, blijkt uit onderzoek. Hoewel pm'ers hun uiterste best doen om deze kinderen adequaat te begeleiden, ontbreken vaak de middelen. Er moet daarom meer aandacht komen voor passende zorg in de kinderopvang, vindt BOinK.
Ontwikkeling van kinderen

Hoe maak je kinderen mediawijs?

Kinderen komen al vroeg in aanraking met verschillende vormen van digitale media. Als pedagogisch professional is het belangrijk kinderen daarbij te begeleiden. Hoe? Lees deze tips.
Arbeidsvoorwaarden

Denk mee over nieuwe campagne voor werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang is vaak intensief, maar ook ontzettend waardevol en leuk om te doen. Om dat te promoten komt er een landelijke campagne, maar het Arbeidsmarktplatform wil graag eerst in gesprek met pedagogisch professionals.