Home Pedagogisch Professional van het Jaar 2020

En de winnaar is… Gerold Tilborg!

Gerold Tilborg (55) is de winnaar van de verkiezing Pedagogisch professional van het Jaar. Hij werkt op een 8+ groep bij de Groeivilla (Impuls) in Amsterdam. Gerold neemt het stokje over van Carola Winter. Lees meer

Gerold Tilborg is Pedagogisch Professional van het Jaar

Waarom een verkiezing?
Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen.

Bekijk hieronder nog eens de video’s van de drie genomineerden:

Over de verkiezing

Jaarlijkse verkiezing

Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang organiseren een jaarlijkse verkiezing: de Pedagogisch Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.


Prijsuitreiking

De winnaar is gekozen door drie stemmingen. Door de vakjury (49%), door de online stemmers op Kinderopvangtotaal (15%) en door de deelnemers aan het Openingsevent Week van het Jonge Kind (36%).

Op maandagmiddag 6 juli om 14 uur werd de winnaar verrast op de eigen locatie door een delegatie van de jury en sponsoren. De vorige winnaar Carola Winter overhandigde Gerold Tilborg het certificaat van zijn overwinning. Bekijk de video >>

WerkendLeren overhandigde een beeldje en een symbolische cheque voor de hoofdprijs: een Reggio-reis naar Zweden of Italië. Namens hoofdsponsor Pelosa was er een lekkere taart.

En verder kreeg de winnaar een jaar gratis lidmaatschap van PPINK, een jaarabonnement op het blad Kinderopvang (en een reportage plus coverfoto), en voor € 150 aan credits van de Kinderopvang Academie.

Foto’s:


Ambassadeur

De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat betekent dat de winnaar af en toe op bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt. En mogelijk meepraat op landelijk niveau.


De jury

De jury bestaat uit de volgende mensen: Ruben Fukkink (hoogleraar Kinderopvang UvA), Betsy van de Grift (publicist), Monique Vreeburg (voorzitter BMK), Emmeline Bijlsma (directeur BK)/Rob Schaalje, Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Myrte van Gurp (directeur PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang).


Lees hier het Privacy Statement

Laatste nieuws

Financiën en bedrijfsvoering

Eigen&Wijzer neemt drie vestigingen over van KidsFoundation

Kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer heeft drie vestigingen in Amsterdam overgenomen van KidsFoundation. Dit als onderdeel van de aangekondigde fusie met Pardou. 
Taal

Prentenboek van het Jaar 2022 bekend

'Maar eerst ving ik een monster' is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Het boek dat is geschreven door Tjibbe Veldkamp, met illustraties van Kees de Boer, staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari 2022. Er verschijnt dan een speciale mini-editie van het boek.
Financiën en bedrijfsvoering

Geheime Tuin wil de grootste antroposofische kinderopvang van Nederland worden

Kinderopvangorganisatie De Geheime Tuin is na de overname van vier locaties de grootste opvangorganisatie op deze grondslag in de regio Utrecht. Maar de ambities reiken verder.
Permanente educatie en opleidingen

Student en clustermanager Dion: ‘Leeftijd speelt geen rol’

Dion Veurink is 20 jaar en vierdejaarsstudent Pedagogisch Management Kind en Educatie (PMKE) aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze werkt naast haar studie als clustermanager bij Kinderwereld. De campagne Kinderopvang dankzij jou maakt een serie portretten van professionals in de opvang.
Kwaliteit Opvang

LKK-onderzoeker Pauline Slot: ons onderzoek is representatief  

Volgens een artikel van Marilse Eerkens op het platform Follow the Money zijn er vraagtekens te plaatsen bij de onderzoeksmethodes van de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK). Eerkens zaait daarmee twijfels aan de kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang. LKK-onderzoeker Pauline Slot weerlegt deze aantijgingen.