Home Pedagogisch Professional van het Jaar 2020

En de winnaar is… Gerold Tilborg!

Gerold Tilborg (55) is de winnaar van de verkiezing Pedagogisch professional van het Jaar. Hij werkt op een 8+ groep bij de Groeivilla (Impuls) in Amsterdam. Gerold neemt het stokje over van Carola Winter. Lees meer

Gerold Tilborg is Pedagogisch Professional van het Jaar

Waarom een verkiezing?
Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen.

Bekijk hieronder nog eens de video’s van de drie genomineerden:

Over de verkiezing

Jaarlijkse verkiezing

Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang organiseren een jaarlijkse verkiezing: de Pedagogisch Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.


Prijsuitreiking

De winnaar is gekozen door drie stemmingen. Door de vakjury (49%), door de online stemmers op Kinderopvangtotaal (15%) en door de deelnemers aan het Openingsevent Week van het Jonge Kind (36%).

Op maandagmiddag 6 juli om 14 uur werd de winnaar verrast op de eigen locatie door een delegatie van de jury en sponsoren. De vorige winnaar Carola Winter overhandigde Gerold Tilborg het certificaat van zijn overwinning. Bekijk de video >>

WerkendLeren overhandigde een beeldje en een symbolische cheque voor de hoofdprijs: een Reggio-reis naar Zweden of Italië. Namens hoofdsponsor Pelosa was er een lekkere taart.

En verder kreeg de winnaar een jaar gratis lidmaatschap van PPINK, een jaarabonnement op het blad Kinderopvang (en een reportage plus coverfoto), en voor € 150 aan credits van de Kinderopvang Academie.

Foto’s:


Ambassadeur

De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat betekent dat de winnaar af en toe op bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt. En mogelijk meepraat op landelijk niveau.


De jury

De jury bestaat uit de volgende mensen: Ruben Fukkink (hoogleraar Kinderopvang UvA), Betsy van de Grift (publicist), Monique Vreeburg (voorzitter BMK), Emmeline Bijlsma (directeur BK)/Rob Schaalje, Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Myrte van Gurp (directeur PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang).


Lees hier het Privacy Statement

Laatste nieuws

Gezondheid

Tweede Kamer: ook sneller testen voor de kinderopvang

De Tweede Kamer heeft donderdag een motie aangenomen van Paul van Meenen van D66. Hij vindt dat kinderopvang een vitale sector is en daarom op dezelfde wijze behandeld moet worden als werknemers in de zorg en het onderwijs. Intussen zeggen de GGD'en niet mee te willen werken aan het voorrangbeleid.
Financiën en bedrijfsvoering

Laatste kans op SLIM-subsidie in 2020

Wil je dit jaar nog profiteren van de nieuwe SLIM-subsidie voor mkb’ers? Dan heb je nog tot 30 september om je aanvraag in te dienen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid introduceerde deze subsidie in maart 2020. Met 48 miljoen stimuleert de minister een leven lang leren en ontwikkelen.
Financiën en bedrijfsvoering

‘Een crisis kan ook een boost geven aan de samenwerking’

Nu het stof van de heropening van de scholen en kinderopvang is neergedaald, wordt het tijd om lessen te leren over verdergaande samenwerking. Dat vindt adviseur Henriette Kikken. ‘Het kan misgaan als ego's op bestuurlijk niveau in de weg staan.'
Financiën en bedrijfsvoering

Zo viert de bdKO zijn 15-jarig bestaan

De beroepsvereniging directeuren kinderopvang (bdKO) bestaat vijftien jaar. Op 12 november wordt dat gevierd met het thema Trots in transitie. Voorzitter Johan Vriesema: ‘De directeur van vijftien jaar geleden had een minder zware verantwoordelijkheid dan die van nu.’
Financiën en bedrijfsvoering

Wat weet de overheid nog niet over de kinderopvang?

Staatssecretaris Van 't Wout van SZW wil de Tweede Kamer op een andere manier gaan inlichten over de kinderopvang. Hij wil meer tussentijdse evaluatie van onderzoeken en hij heeft ook een lijst opgesteld van lacunes in dat onderzoek. Er is bijvoorbeeld nog relatief weinig bekend over kinderopvang en de ontwikkeling van kinderen.