Pedagogisch Professional én Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar 2022

Wie wordt de Pedagogisch Professional én Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar?

Het is weer zover: PPINK en Kinderopvangtotaal organiseren voor de 4e keer dé verkiezing van de kinderopvangsector. Net als vorig jaar zijn er weer twee categorieën: pedagogisch professional van het jaar en pedagogisch beleidsmedewerker/coach van het jaar.

De verkiezing is een initiatief van vakblad Kinderopvang, PPINK en WerkendLeren.

Verkiezing

Eigenlijk verdient iedereen die binnen de kinderopvang schittert die titel. Toch is het voor de erkenning en waardering van het vak belangrijk dat er een ambassadeur wordt uitgeroepen. Iemand die het leuk vindt om van de daken te schreeuwen dat professionals in de kinderopvang het verschil maken in de ontwikkeling van kinderen.

Met de verkiezing wijzen de jury en de online stemmers iemand aan die komend jaar ambassadeur van het vak mag zijn. Ken je iemand die zijn of haar beroep met glans uitoefent en dat ook goed buiten de werkvloer kan uitdragen? Geef hem of haar dan op!

Hoe en wat

Tot 16 mei 2022 kun je een pedagogisch professional of beleidsmw/coach aanmelden met behulp van een inschrijfformulier. Dit kan alleen gedaan worden door een collega, een leidinggevende of de oudercommissie en mét de toestemming van de kandidaat. De kandidaat dient hiervoor een toestemmingsformulier te ondertekenen. Degene die de kandidaat aanmeldt, neemt ook een korte, eenvoudige interview-video op met de kandidaat.

Kortom, de aanmelder mailt vóór 16 mei 2022 deze 3 documenten naar aanmelden@ppink.nl:

  1. het inschrijfformulier pp / inschrijfformulier coach
  2. het toestemmingsformulier
  3. de interview-video

Lees hier meer over de voorwaarden.

Wat levert de titel op?

De winnaars zijn een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch professional of beleidsmedewerker/coach. Dat houdt bijvoorbeeld in dat zij geïnterviewd worden voor vakbladen of een rol krijgen als spreker of panellid bij een event van PPINK of Kinderopvangtotaal. Binnenkort volgt er informatie over alle prijzen die er te winnen zijn!

Denise Rondeel won de verkiezing in 2021!

Een paar maanden geleden kwamen alle collega’s van Denise Rondeel (25) met slingers en ballonnen haar peutergroep binnen. Ze schrok zich een hoedje, maar na enige uitleg kwam de aap uit de mouw: Denise zat in de finale van de verkiezing Pedagogisch professional van het jaar. ‘Ik wist wel dat ik was opgegeven door mijn leidinggevende’, zegt Denise, maar dat ik bij de laatste drie zou zitten, dat zag ik niet aankomen.’ Op donderdag 16 september, de Dag van de Pedagogisch Medewerker, werd zij gekozen tot Pedagogisch Professional van het Jaar 2021. Lees de reportage bij haar op de groep >>

Bekijk de video van haar nominatie:

Wanneer wordt de winnaar bekend gemaakt?

Op de Dag van de Pedagogisch Medewerker –16 september– worden de winnaars bekend gemaakt!

Winnen op zich is natuurlijk al een eer. Je bent uitverkozen om een jaar lang ambassadeur te zijn voor jouw geweldige vak. Daarnaast zijn er ook nog volop prijzen te winnen. Welke? Dat houden we nog even als verrassing. Check regelmatig de website van PPINK. Daar (en op social media) onthullen we komende weken wat die verrassingen zoal zijn.