Home Pedagogisch Professional van het Jaar 2019

Wie wordt de Pedagogisch Professional van het Jaar?

Wordt het Carola Winter, Bernadette Heijkoop of Sarah el Messaoudi? Van deze drie genomineerden zijn filmpjes gemaakt waarin ze zich voorstellen. De filmpjes zijn hieronder te bekijken. Van 5 maart tot 5 april kun je ons via de poll op deze pagina laten weten wie jouw favoriet is. Het totaal van deze stemmen telt voor 15% mee voor het eindresultaat. Daarnaast bepaalt de vakjury 49% van het eindresultaat. En op 5 april, de dag van het Openingscongres Week van het Jonge Kind, bepalen de bezoekers de laatste 36% van de totale uitslag. Dan wordt bekend gemaakt wie de titel Pedagogisch Professional van het Jaar  2019 gaat dragen en dus het ambassadeur voor het vak wordt. Lees hier meer informatie over de drie kandidaten

DE STEMMING IS GESLOTEN

Over de verkiezing

Jaarlijkse verkiezing

Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang hebben het initiatief genomen voor een nieuwe jaarlijkse verkiezing: de Pedagogisch Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.


Hoe werkt het?

Op 5 april 2019, tijdens het openingsevent Week van het Jonge kind, zal de winnaar gekozen en bekend worden gemaakt. De winnaar wordt vastgesteld door de a) online stemmen op kinderopvangtotaal.nl; b) de jury en c) de deelnemers aan het congres.


Prijzen

De winnaar wint mooie prijzen. De hoofdprijzen zijn:

  • Pelosa geeft de winnaar een Quebble communicatiepakket ter waarde van € 1000.
  • Een mooi beeldje en een opleidingsvoucher ter waarde van € 650, die ter beschikking worden gesteld door Werkend Leren.
  • De winnaar zal ook covermodel worden voor het blad Kinderopvang en in een reportage geïnterviewd worden.
  • De twee genomineerden die niet winnen, krijgen een Quebble communicatiepakket ter waarden van € 750 en voucher ter waarde van € 100 van de Kinderopvang Academie (te besteden aan materialen of credits voor de modules).
  • Daarnaast krijgen alle drie genomineerden een jaarabonnement op het blad Kinderopvang en een jaar lidmaatschap van PPINK.

Ambassadeur

De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat betekent dat de winnaar af en toe op bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt. En mogelijk meepraat op landelijk niveau.


De jury

De jury bestaat uit de volgende mensen: Mariëtte Hamer (SER) (voorzitter), Ivy Koopmans (plaatsvervangend voorzitter, SER), Louis Tavecchio, Betsy van de Grift, Sharon Gesthuizen (BMK), Magda Heijtel (BK), Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Marijke Schuurkes (voorzitter PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang)


Lees hier het Privacy Statement

Serie bkr voor baby’s: Een hoger babytarief

Laatste nieuws

Beroepskracht-kindratio (bkr)

Serie bkr voor baby’s: Een hoger babytarief

In deze serie vertellen houders en medewerkers in de kinderopvang hoe zij invulling geven aan de nieuwe bkr én welke argumenten daaraan ten grondslag liggen. Deel 4: Een extra beroepskracht en een hoger uurtarief.

Schetsen van de nieuwe stint

Brancheorganisatie Kinderopvang heeft schetsen laten maken met de aanbevelingen voor de nieuwe stint en een voorstel voor een convenant. Nog voor de start van komend schooljaar moet zo’n convenant worden opgesteld.
Financiën en bedrijfsvoering

Van Ark: ‘Personeelstekort lastige uitdaging voor werkgevers’

Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) erkent dat het momenteel een lastige uitdaging is voor werkgevers in de kinderopvang om gekwalificeerd personeel te vinden, maar blijft de arbeidsmarktspanning als ‘gemiddeld’ duiden, naar cijfers van het UWV.
Financiën en bedrijfsvoering

Kinderopvangdirecteur wint ondernemersprijs

Stefanie Verrijp, directeur van kinderopvang Kivido in Oud-Beijerland, heeft de ondernemersprijs de Hoeksche Pluim gewonnen. Zij won deze vanwege ‘durf, klantenbinding en innovatie’, zo meldt het juryrapport. Verrijp: ‘Dit is een erkenning voor ons vak.’
Integrale kindcentra en brede scholen

Beroepsbeeld voor medewerkers IKC

Vertegenwoordigers vanuit de kinderopvang, onderwijs en beroepsopleidingen hebben nagedacht over een eerste concept voor een duidelijk beroepsbeeld voor medewerkers van integrale kindcentra (IKC’s). Deze zomer wordt een definitief beroepsbeeld gepubliceerd.