Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carolien Libert Pedagogisch Coach van het Jaar 2022!

Tijdens een feestelijk diner van beroepsvereniging PPINK is bekendgemaakt dat Carolien Libert de winnaar is van de verkiezing Pedagogisch coach van het Jaar 2022. De twee andere genomineerden waren Anna Schilder (VAK) en Inge van Boxmeer (Ons Kindbureau).
Carolien Libert
Carolien Libert

Carolien is stafmedewerker Pedagogiek bij Les Petits in Overveen. Haar presentatie voor de vakjury en de uitslag van de online stemming op Kinderopvangtotaal.nl leidden tot een duidelijk afgetekende overwinning. De vakjury was lovend over alle drie de kandidaten en was blij met een sterke vertegenwoordiging van deze nieuwe beroepsgroep. De verkiezing is een initiatief van beroepsvereniging PPINK en vaktijdschrift Kinderopvang.

Juryrapport

Uit het juryrapport: ‘Carolien vertelt vol enthousiasme over de professional en is een ambassadeur voor haar vak! Ze is goed op de hoogte van wat er zowel in de praktijk op de groepen gebeurt als van de ontwikkelingen in de branche. Hierdoor kan ze beide kanten goed adviseren en coachen. Carolien zoekt naar gelijkwaardigheid in de relatie met de pedagogisch professional: het is een kwestie van vragen ophalen en dan kijken wat er nodig is. Humor is hierbij een belangrijke factor. Bij Carolien straalt de passie voor haar vak en de liefde voor kinderen er vanaf.’

Tomeloze inzet

Carolien Libert is aangemeld door Sandra Vlaar, directeur Les Petits. Zij schreef over Carolien: ‘Naast haar huidige functie coacht Carolien collega’s en maakt ze beleid. In het afgelopen jaar heeft ze lesmateriaal ontwikkeld voor de AD PEP-opleiding. Ze gaf gastlessen op het mbo en is kartrekker voor de invoering van de Vreedzame schoolmethodiek op ons IKC. Ze schreef beleid voor de voorschoolse educatie binnen de gemeente. Ook is Carolien aanjager voor ons kindvolgsysteem en heeft ze een eigen inwerkmodule geschreven voor nieuwe collega’s. Ieder kind is uniek en Carolien kijkt altijd naar mogelijkheden. Ook kinderen met een zorgvraag verdienen een kans bij ons en met de juiste aanpak blijkt dit ook bijna altijd te lukken. Carolien heeft een tomeloze inzet, ze staat voor kwaliteit en voor “samen maken”. Ze verdient het om te winnen!’

Prijzen

Met deze overwinning heeft Carolien Libert vele prijzen gewonnen, waaronder een Reggio-studiereis van hoofdsponsor WerkendLeren. Zij zal komend jaar ambassadeur zijn voor het vak Pedagogisch coach.

Jury

De jury bestond uit: Myrte van Gurp (PPINK), Emmeline Bijlsma/Asja Godhelp (BK), Loes Ypma (BMK), Floor de Jong (BOInK), Ruben Fukkink (UvA), Tuncay Uyanik (min SZW), Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Danielle Schepers (WerkendLeren) en Marike Vroom (KinderopvangTotaal).

Verkiezing Pedagogisch professional van het Jaar

Ook dit jaar was er een verkiezing van de Pedagogisch Professional van het Jaar. Helaas is daar geen winnaar uitgekomen omdat alle drie de genomineerden zich hebben teruggetrokken. De eerste kreeg een baan in het onderwijs, de tweede trok zich terug wegens privéomstandigheden en nummer drie wilde niet op zo’n manier winnen en heeft zich ook teruggetrokken. De initiatiefnemers, PPINK en vaktijdschrift Kinderopvang, beraden zich op een andere opzet van deze verkiezing.

Nog eens de filmpjes van de drie genomineerden bekijken? Dat kan hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.