Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Wel of niet afschaffen?

Jolanda Rikers is bestuurder van Kinder Opvang Parkstad met opvanglocaties in Kerkrade, Landgraaf, Brunssum en Heerlen.
Aan de vooravond van onze vorige grote HKZ audit (voorjaar 2014) speelde tijdens een personeelsbijeenkomst de discussie wel of niet afschaffen HKZ. Of beter gezegd onze medewerkers vonden unaniem dat voor de nieuwe planperiode 2015-2018 HKZ moest worden afgeschaft.
Jolanda Rikers Kinderopvang Opvang Kerkrade.jpg
'Onze medewerkers zijn natuurlijk wel altijd nerveus als de auditoren hun locatie bezoeken.'

Echter, toen ik vlak daarna met trots kon melden dat wij de audit van Keurmerk glansrijk hadden doorstaan en we ons certificaat weer voor 3 jaar hadden veilig gesteld, heb ik toch anders besloten. Vooral ook omdat  HKZ inmiddels zo was ingeburgerd en we daarnaast voor de GGD-inspecties sowieso veel soortgelijke wettelijke verplichtingen blijven hebben. Ik had hierbij wel de voorwaarde gesteld dat we geen extra werkzaamheden voor HKZ gaan doen.

Drie jaar na dato hebben we weer een fantastisch resultaat behaald bij onze grote audit. Onze medewerkers zijn natuurlijk wel altijd nerveus als de auditoren hun locatie bezoeken. Maar naderhand zeggen ze ook allemaal dat het wel mee viel.

‘We hebben weer een fantastisch resultaat behaald bij onze grote audit’

Ik kreeg het mooiste compliment van de auditor. Hij zei namelijk dat datgene wat ik hem allemaal in de ochtend had verteld over strategie en doelstellingen, hij even later op locatie door onze medewerkers bevestigd kreeg. Hier ben ik super blij mee. Volgens de auditor komt dit ook door onze bottom-up aanpak, waarbij medewerkers een portfolio maken gekoppeld aan ons strategisch plan.

Oei portfolio?! Tijdens onze personeelsbijeenkomst werkgeluk in juni j.l. gaven medewerkers aan dat zij vonden dat het portfolio moest worden afgeschaft. Tja, hier moet ik nog eens goed over nadenken tijdens mijn vakantie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.