Bkr-kosten voor kleine ondernemers fors hoger

Een kwart van de kleine kinderopvangorganisaties krijgt waarschijnlijk te maken met een kostenstijging van ruim 10 procent door de aanscherping van de beroepskracht-kindratio per 1 januari 2019. Dat maakte staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) bekend aan de Tweede Kamer.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Frank May

Deze cijfers komen uit het onderzoeksrapport van SEO Economisch Onderzoek. Voor de dagopvang wordt een gemiddelde kostenstijging van 4,6 procent verwacht. Dat ligt binnen de door de Rijksoverheid eerder al beraamde kostenstijging van 4,9 procent, die wordt doorberekend in de verhoging van de maximum uurprijs voor de dagopvang. Daarom stelt Van Ark in een brief aan de Tweede Kamer dat de nieuwe bkr, zoals afgesproken, per 1 januari 2019 in werking kan treden.

Hogere kosten

Van Ark liet dit onderzoek uitvoeren, nadat de sector, op basis van nadere analyse, signalen van ondernemers en gesprekken met hun achterban, verwachtte dat de

0
1273

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.