Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

BK-voorzitter Bas van ’t Wout: ‘We hebben onorthodoxe ideeën en politieke moed nodig’

Van “O ja, de kinderopvang, dat hebben we ook nog” naar een prominente plek voor de sector in het publieke debat: dat is waar Bas van ‘t Wout als nieuwe BK-voorzitter naartoe wil. Zijn grootste zorg is de arbeidsmarktkrapte, die hij breder ziet dan alleen het personeelstekort in de kinderopvang: ‘Met hier en daar een wervingscampagne ben je er niet. Als je dit op zijn beloop laat, loopt het straks op veel fronten vast.’

BK-voorzitter Bas van 't Wout © BK
Bas van 't Wout is de nieuwe voorzitter van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Foto ©MKF

Er

Premium

Wil je dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Beste Bas, ik reageer graag op je oproep voor creatieve en originele denkers die ‘out of the box’ durven te denken over AI in de kinderopvang. Als vertegenwoordiger van Kinderopvang Op Stoom (Haarlem e.o.) ben ik ervan overtuigd dat we een uniek perspectief kunnen bieden op het gebruik van AI in ons werkveld.
   Bij Op Stoom zijn we al geruime tijd bezig met het verkennen en implementeren van AI-toepassingen. We hebben een toegewijde AI-werkgroep opgezet, nodigen sprekers uit en experimenteren met verschillende AI-toepassingen. Bovendien voeren we levendige ethische discussies over de impact van AI in het algemeen en op de kinderopvang in het bijzonder. We stellen onszelf voortdurend vragen over de toekomst, de voordelen, maar ook de angsten en ethische dilemma’s die gepaard gaan met AI.
   Een ander belangrijk aspect dat we niet uit het oog verliezen, is de ecologische impact van onze activiteiten. We zijn ons bewust van onze ecologische voetafdruk en streven ernaar deze te minimaliseren.
   Ons motto en uitgangspunt bij het gebruik van AI is ‘zorg’, zowel voor onze medewerkers als ook voor de kinderen. Maar momenteel zijn we voornamelijk gefocust op het ontwikkelen van tailor made toepassingen ‘in house’. Toepassingen die wij dus zelf ontwikkelen en welke het werk van onze medewerkers verlichten, efficiënter maken en leuker kunnen maken, maar ook gericht zijn op het welzijn van de medewerkers, zowel in werk als privé. Toepassingen die in lijn liggen met ons DNA, onze identiteit, waarbij ons doel niet alleen is om buiten de gebaande paden te denken, maar juist om concrete oplossingen te ontwikkelen die direct van waarde zijn voor onze specifieke medewerkers.

   Vriendelijke groet,
   Jean-Philippe Meijer
   Op Stoom

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.