Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Binnenkort aan te vragen: kinderopvangtoeslag voor Oekraïense ouders

Oekraïense vluchtelingen die in Nederland aan het werk gaan, kunnen binnenkort kinderopvangtoeslag aanvragen. Om dit mogelijk te maken, bereidt het kabinet een wetswijziging voor. Dat heeft staatssecretaris Aukje de Vries van Financiën vandaag gemeld aan de Tweede Kamer.
Oekraïense vluchtelingen
Beeld: Unsplash / Michael_Fotofeund

Sinds begin april mogen Oekraïense vluchtelingen in Nederland betaald werk doen. Kinderopvang is een belangrijk hulpmiddel voor ouders om te kunnen werken. Staatssecretaris Aukje de Vries: ‘De Oekraïense ontheemden krijgen in Europa en Nederland tijdelijke bescherming, waarbij ze ook in Nederland mogen werken. Om hen hierbij te ondersteunen, maken we het mogelijk dat ze gebruik kunnen maken van kinderopvangtoeslag. Zo wordt het voor hen makkelijker om aan de slag te gaan.’

Reguliere voorwaarden

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen nu nog geen aanspraak maken op huurtoeslag, maar ook dat wil het kabinet mogelijk maken. Voor beide toeslagen geldt dat de aanvragers wel moeten voldoen aan de reguliere voorwaarden. Bijvoorbeeld dat ze werken of een opleiding volgen om kinderopvangtoeslag te kunnen ontvangen. Vooruitlopend op de wetswijziging zullen de toeslagen al uitgekeerd worden vanaf 20 juli 2022.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.