Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijna geen coronabesmettingen in de kinderopvang

Het percentage positief geteste coronabesmettingen bij medewerkers in de kinderopvang en het onderwijs ligt een stuk lager dan bij andere beroepsgroepen. Van de 12.793 tests die sinds 1 juni zijn uitgevoerd, waren er tot nu toe 68 positief. Dat komt neer op 0,6 procent, tegenover het landelijk gemiddelde van 1,4 procent.
Personeel zonder diploma
Foto gemaakt op een 24-uursopvang in Leiderdorp. Foto: ANP

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Testen

Sinds dat mensen zich bij (milde) klachten mogen laten testen op het coronavirus, hebben 12.793 kinderopvangmedewerkers en medewerkers van basisscholen, middelbare scholen en het hoger onderwijs zich laten testen op COVID-19.

Weinig besmettingen

Dat bracht nauwelijks besmettingen aan het licht; slechts 68 testen waren positief. Landelijk lieten 179.259 mensen zich testen op het coronavirus en tot nu toe bleken 2.357 mensen het virus onder de leden te hebben. Dat komt neer op 1,4 procent.

Sinds 1 juni heeft het percentage positieve tests af. De regio’s Den Haag, Rotterdam en Noord- en Oost-Gelderland hebben naar verhouding de meeste positieve tests.

Bron: ANP, Trouw.nl

BOinK heeft, mede namens de branchepartijen BK en BMK, samen met AJN Jeugdartsen Nederland een beslisboom ontwikkeld. Pm’ers kunnen hiermee eenduidig besluiten of ze een verkouden kind wel of niet kunnen toelaten op de kinderopvang en ouders kunnen zien of zij hun kind wel of niet naar de kinderopvang mogen brengen. Bekijk de beslisboom

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.