Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bezuiniging OAB-budget uitgesteld tot 2018

Staatssecretaris Sander Dekker heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat hij de bezuinigingen op de middelen voor gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid (OAB) uitstelt tot 2018. Dat betekent dat de OAB-middelen per gemeente in 2017 hetzelfde blijven als in 2016.
Bezuinigingen OAB
De G86-gemeenten raken per 2017 wel hun extra 3F-middelen kwijt. - Foto: ANP

In april 2016 gaf Dekker nog aan 2,8 procent te gaan bezuinigen op het OAB-budget. Maar in de huidige kamerbrief zegt hij deze korting te gaan verwerken in de nieuwe verdeelsystematiek van de OAB-middelen tussen grote en kleine gemeenten, die per 2018 ingaat.

Wel herverdeling 3F-middelen

Wel raken de G86-gemeenten per 2017 de extra middelen kwijt die ze afgelopen jaren kregen om VVE-medewerkers te toetsen en scholen in taalniveau 3F. Deze middelen worden overgeheveld naar de overige gemeenten, zodat ook zij bij hun VVE-pm’ers taalniveau 3F kunnen gaan realiseren.

Op de website van Buitenhek is een lijst te vinden met daarop de G86-gemeenten die per 2017 hun 3F-middelen kwijtraken.

Dekkers voorgenomen bezuinigingen op achterstandsgeld maakten in april heel wat ongeruste reacties los in de kinderopvangbranche. De VNG, PO-raad, Brancheorganisatie Kinderopvang, MO-groep en de grote steden protesteerden. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.