Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beursfonds koopt gastouderbureau Gastvrij Nederland

Frida Noordzij
Beursfonds Lavide heeft gastouderbureau Gastvrij Nederland, en het daarbij behorende kinderdagverblijf ‘Zand op je hand’, gekocht. ‘Lavide biedt ons de mogelijkheid verder te ontwikkelen.’
Fotolia

Dat laat Gastvrij Nederland in een reactie aan KennisNetwerk gastouderopvang weten.

Lavide koopt Gastvrij Nederland voor 145.000 euro aan aandelen van oprichter en eigenaar Ingrid Ruijters, die het gastouderbureau zelf blijft runnen. Daarnaast krijgt het gastouderbureau een lening van 90.000 euro om de aanloopverliezen, die gemaakt zijn om het bedrijf op te bouwen, weg te werken.

Nieuwe aandelen

In ruil krijgt Ruijters 290.000 nieuwe aandelen Lavide, die een nominale waarde hebben van €0,50, schrijft het Financieel Dagblad. Als GastVrij Nederland de komende jaren bepaalde winstdoelstellingen haalt, kan Ruijters nog eens 300.000 aandelen Lavide tegemoet zien.

Ontwikkeling

‘Wij zijn erg blij met de mogelijkheden die Lavide ons biedt in de verdere ontwikkeling van onze plannen. Het geeft ons de ruimte om verder te groeien en te professionaliseren in zowel gastouderopvang als kinderopvang. Daarnaast is er ruimte ontstaan om onze basisscholen verder te ontwikkelen. Onze gastouders en ouders merken niets van de overname, ons team blijft zich inzetten om zo goed mogelijk gastouderopvang te faciliteren’, aldus Gastvrij Nederland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.