Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurswijzigingen bij Ludens kinderopvang

Marianne Velsink
Ludens kinderopvang (Utrecht) heeft een nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur: Carla van de Venne. Zij volgt hiermee Ans van Hoof op, die in maart van dit jaar met pensioen is gegaan.

Carla van de Venne heeft tien jaar ervaring in de kinderopvang. Zo was zij (regio)directeur in Arnhem en omgeving bij SKAR, en in Utrecht bij Partou. De Raad van Toezicht zegt in een persbericht ‘blij te zijn met de komst van Carla van de Venne. Zij is zeer ervaren en heeft een heldere visie op kinderopvang die uitstekend past bij de maatschappelijke kinderopvang vanuit de onderscheidende pedagogische visie die Ludens in Utrecht biedt.’

Tweekoppig bestuur

Er zijn meer bestuurlijke wijzigingen bij Ludens. Eind september heeft Rinske Bos besloten haar functie als lid van de Raad van Bestuur neer te leggen. Rinske Bos was 11 jaar lang verbonden aan Ludens. De Raad va Bestuur bestaat nu uit twee personen: Carla van de Venne als voorzitter en Nancy van Thiel die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering. Voorheen waren dat drie personen, maar met deze twee verwacht de kinderopvangorganisatie een goede basis te hebben voor het verder ontwikkelen van de organisatie.


De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Kinderopvang (NVTK) stelde in 2016 een nieuwe richtlijn arbeidsvoorwaarden voor bestuurders op. Een van de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de oude richtlijn (die ‘adviesregeling’ heette) betreft het model arbeidscontract voor bestuurders. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.