Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurslid Brancheorganisatie legt functie tijdelijk neer

Bestuurslid Brancheorganisatie legt functie tijdelijk neer

De demonstratie van vijftien medewerkers en de daaropvolgende media-aandacht is voor Stephan van den Oetelaar aanleiding om tijdelijk zijn functie als bestuurslid van de Brancheorganisatie Kinderopvang neer te leggen. Dit heeft hij per brief aan de Brancheorganisatie laten weten.

Demonstratie
Onlangs demonstreerden vijftien medewerkers van Borus Kinderopvang (vooral actief in Uithoorn en Hoofddorp) tegen de directie. Van den Oetelaar is directeur van deze organisatie. De medewerkers voelen zich geïntimideerd en niet serieus genomen. Ze stapten naar vakbond Abvakabo en dit resulteerde uiteindelijk in een demonstratie.

Belang van de Brancheorganisatie
Van den Oetelaar benadrukt in zijn brief dat zijn tijdelijke terugtreding niet gezien moet worden als erkenning van de standpunten van de Abvakabo. ‘Ik kan me in het geheel niet  vinden in de standpunten van Abvakabo. Ik doe dit uitsluitend in het belang van de Brancheorganisatie Kinderopvang.’ Van den Oetelaar behartigt de belangen van kleine kinderopvangorganisaties in het bestuur van de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Bekijk de brief >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.