Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bernie Sanders daagt Trump uit met megaplan voor gratis kinderopvang

Alle Amerikaanse kinderen gratis opvang tot hun derde jaar. Kosten: 1500 miljard dollar. Met dit megaplan wil de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders stemmen winnen onder de Trump-kiezers.

‘Het huidige systeem voor kinderopvang in de Verenigde Staten is een internationale schande’, aldus Sanders. ‘We weten dat de eerste vier levensjaren van een kind de belangrijkste zijn in de persoonlijke ontwikkeling. Het is dus verkeerd dat het rijkste land ter wereld niet investeert in voorschools onderwijs.’

Het plan van Sanders is erg duur: 1500 miljard dollar, verspreid over tien jaar. De Democratische presidentskandidaat wil dit betalen door hogere belastingen te heffen voor de allerrijkste 0,1 procent Amerikanen.

Laag inkomen

Met zijn plan richt Sanders zich direct tot de kiezers van president Donald Trump. Veel van zijn kiezers hebben een laag inkomen en houden er soms twee banen op na om hun gezin te onderhouden. Gratis kinderopvang zou dan meer dan welkom zijn want kinderopvang in de Verenigde Staten is erg duur. De kosten kunnen oplopen tot enkele duizenden dollars per maand.

Trump heeft nog niet gereageerd op het plan.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.