Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Infographic: Bereik BoekStart kinderopvang in kaart gebracht

Overal in het land werken kinderopvanglocaties al met BoekStart, het voorleesprogramma voor 0- tot 4-jarigen. Stichting Lezen heeft het bereik van BoekStart in de kinderopvang in kaart gebracht met overzichtelijke infographics.
AdobeStock

Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven die meedoen met boekstart schenken meer aandacht aan leesbevordering. BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek, is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

Infographic

De eerste infographic geeft met gebruik van drie kleuren aan of geen enkele kinderopvanglocatie (oranje), 1 tot 25 procent van de opvanglocaties (licht oranje) of meer dan 25 procent van de locaties (paars) werkt met BoekStart. Ook is te zien waar de BoekStartcoaches zitten.

Op de infographic is te zien dat relatief veel kinderopvangorganisaties met de BoekStart-methode werken in de provincies Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland. In de provincie Limburg wordt in de veel gemeenten relatief weinig of nauwelijks met BoekStart gewerkt.

Bekijk infographic 1 >>

Details

De tweede infographic geeft een meer gedetailleerd beeld van het percentage kinderopvangorganisaties dat werkt met BoekStart, per basisbibliotheek. In enkele gemeenten in Drenthe werkt 75 procent of meer van de kinderopvanginstellingen met BoekStart, net als in enkele Overijsselse gemeenten. In Noord-Brabant zijn gemeenten waar meer dan 75 procent van de kinderopvangorganisatie met BoekStart werken, maar ook gemeenten waar geen enkele kinderopvanglocatie met het voorleesprogramma werkt. In Zeeland maakt 51 tot 75 procent van de kinderopvanglocaties gebruik van het BoekStart-programma.

Bekijk infographic 2 >>

Het programma BoekStart in de kinderopvang bereikt via 2.152 kinderopvanginstellingen bijna 100.000 kinderen. De peuterspeelzalen en kinderdagverblijven die meedoen met BoekStart in de kinderopvang schenken meer aandacht aan leesbevordering. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.