Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Benchmark ook geschikt voor gastouderbureaus

Gastouderbureaus kunnen, met een speciale route, ook meedoen aan de Benchmark Kinderopvang. Daarmee kunnen zij hun resultaten op het gebied van bedrijfsvoering, capaciteit, financiën en kwaliteit vergelijken met gemiddelden uit de gastouderopvang.
De Benchmark is gebaat bij een grote deelname. Hoe meer organisaties de vragenlijst invullen
De Benchmark is gebaat bij een grote deelname. Hoe meer organisaties de vragenlijst invullen

De Benchmark Kinderopvang bestaat al lang in de kinderopvang, maar richtte zich tot nu op kinderopvangorganisaties. Door eigen resultaten in te voeren, kunnen organisaties hun resultaten vergelijken met de rest van de branche. Dat geeft inzicht over hoe de organisatie en, in het algemeen, hoe de gehele kinderopvangbranche ervoor staat. Zowel op het gebied van financiën als kwaliteit.

Speciale vragen

Op basis van signalen en gesprekken met gastouderbureaus heeft Brancheorganisatie Kinderopvang besloten om voor hen een speciale route in de benchmark te maken. Dat betekent dat zij alleen voor de gastouderopvang relevante vragen voorgelegd krijgen. Gastouderbureaus die onderdeel uitmaken van een kinderopvangorganisatie kunnen wel beter aansluiten bij de reguliere benchmark van de overkoepelende organisatie.

Lobby kinderopvangbranche

De Benchmark bestaat niet alleen uit het delen en vergelijken van resultaten, er moet ook (verplicht) een enquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) worden ingevuld. Leden van de Brancheorganisatie Kinderopvang ontvangen aan het einde van het jaar een individuele benchmarkrapportage. De Benchmark is gebaat bij een grote deelname. Hoe meer organisaties de vragenlijst invullen, hoe gezaghebbender het Brancherapport wordt. Daarmee wordt de lobby van de gehele kinderopvangbranche versterkt.

Het invullen van de Benchmark (zowel door kinderopvangorganisaties als gastouderbureaus) kan tot 1 september via benchmarkkinderopvang.nl >>

Vroeger bestonden er twee aparte benchmark-onderzoeken voor de kinderopvangbranche. Hier kwam in 2014 een einde aan toen Waarborgfonds Kinderopvang en Brancheorganisatie Kinderopvang hun krachten gingen bundelen. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.