Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Belgische gastouder weigert kind

Een Belgische gastouder heeft een 2,5 jaar oud jongetje geweigerd op te vangen vanwege de politieke voorkeur en functie van de vader van het kind. Hij is provincieraadslid voor Vlaams Belang in Antwerpen en werkt op het partijsecretariaat. De ouders hebben een klacht ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

Aangedaan
Toen de moeder haar zoon vorige week ophaalde, deelde de gastouder haar mee niet langer voor de jongen te willen zorgen. ‘Ik heb gezien dat uw man voor het Vlaams Belang werkt. Ik kans daar niet mee leven en zou graag hebben dat uw zoon niet meer komt’ was wat ze zei. de ouders waren na haar mededeling aangedaan.

Waarschuwing
De Koepel van de Landelijke Kinderopvang heeft het gelaten bij een waarschuwing voor de gastouder die bij de Koepel is aangesloten. Mia Houthuys van Landelijke Kinderopvang: ‘De opvangmoeders beslissen na een gesprek met de ouders of ze een kind toelaten. In dit geval klikte het wel tijdens dat gesprek, maar heeft de opvangmoeder nadien het kind geweigerd. Wij hebben met haar een gesprek gehad met de boodschap dat dit niet meer mag gebeuren en ze is het daarmee eens.’ Voor de Landelijke Kinderopvang is daarmee de kous af.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.