Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Belastingdienst werkte onderzoek naar eigen falen tegen

De Belastingdienst heeft het onderzoek naar het eigen falen in de kinderopvangtoeslagzaak bewust tegengewerkt, blijkt uit onderzoek door RTL Nieuws en Trouw. Medewerkers die bij de zaak betrokken waren, hielden stukken achter.
Staatssecretaris Menno Snel. Foto: ANP

Uit

Registreren

1 REACTIE

  1. Het is meer dan zorgelijk dat klaarblijkelijk de landsadvocaat samen met de Belastingdienst een ‘selectief’ dossier naar de rechter heeft gestuurd. Die doet dat niet op eigen houtje, maar alleen in opdracht van Den Haag. Alle pijlen richten zich nu op de Belastingdienst maar juist ook de overheid zelf geeft er keer op keer blijk van geen enkel moreel kompas meer te hebben en ieder mogelijk beginsel van behoorlijk bestuur gewoon aan haar laars te lappen. Omdat het kan en je er mee wegkomt. Dan heb je als overheid een ernstig integriteitsprobleem. Een staatssecretaris opofferen en wat ambtenaren overplaatsen is lekker voor de buhne maar het onderliggende cultuurprobleem bepaald niet op. Wat een schandalige vertoning. Ik hoop dat de ouders die hierdoor enorme schade hebben geleden, de overheid gezamenlijk keihard gaan aanpakken. Want de leercurve daar is bedroevend laag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.