Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Belastingdienst geeft ouders meer tijd

Belastingdienst geeft ouders meer tijd

Ouders krijgen tot eind februari de tijd om aan de Belastingdienst het registratienummer door te geven van de kinderopvanglocatie of gastouder waar zij gebruik van maken. Dit blijkt uit de beantwoording van staatssecretaris van financiën Frans Weekers op vragen die CDA-Kamerleden hierover hadden gesteld.

Formulier niet in te vullen
Eerder was er onrust toen bleek dat ouders voor 28 januari moesten doorgeven onder welk nummer hun gastouders of kinderopvanglocatie in het Landelijk Register Kinderopvang terug te vinden zou zijn. Als ouders voor die datum geen nummer hadden doorgegeven aan de fiscus, werd de toeslag stopgezet. Eén van de CDA’ers die Kamervragen stelde, Pieter Omtzigt’ zegt in zijn blog dat uitstel noodzakelijk is omdat er ontzettend veel fouten worden gemaakt. Zo blijkt het voor mensen die gebruimaken van twee vormen van kinderopvang onmogelijk om het formulier in te vullen omdat ze maar één vrom kunnen aangeven. Ook zouden mensen met meerdere kinderen in de opvang het formulier massaal teruggestuurd krijgen. Naar verwachting gaat het om 114.000 ontvangers die een brief van de Belastingdienst hebben ontvangen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.