Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Belangrijke informatie foutieve naheffing kinderopvangtoeslag

Begin dit jaar ontvingen duizenden ouders vanwege een softwarefout een foutieve naheffing van de belastingdienst over de kinderopvangtoeslag 2014. Inmiddels zijn de eerste naheffingen gecorrigeerd, maar voor ouders die nog in onzekerheid zitten heeft BOinK de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.
Foutieve naheffing kinderopvangtoeslag
Ouders die hun naheffing op 7 of 28 januari hebben ontvangen

Zo hoeven ouders die de naheffing op 7 of 28 januari hebben ontvangen hiertegen geen bezwaar aan te tekenen. Minister Asscher heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de Belastingdienst deze naheffingen allemaal gaat onderzoeken en zo nodig actief gaat corrigeren. Ook als er geen bezwaar tegen is aangetekend.

Andere data

Maar naheffingen die op andere data zijn verstuurd, vallen hier niet onder. De Belastingdienst laat weten dat deze naheffingen niet tot stand zijn gekomen op basis van de softwarefout, en dat ze hier dus niet automatisch onderzoek naar gaan doen. Hebben ouders hun naheffing dus op een andere datum ontvangen dan 7 of 28 januari en willen ze dat hij toch wordt onderzocht, dan zullen zij wel bezwaar moeten maken.

Zie voor meer informatie de website van BOinK.

Begin maart maakte staatssecretaris van Financiën Wiebes bekend dat de Belastingdienst een fout had gemaakt en dat de naheffingen inderdaad bijna allemaal onterecht zijn. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.