Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bart C. krijgt in hoger beroep 26 maanden cel

Het gerechtshof in Arnhem heeft de 28-jarige oud-pm'er Bart C. van buitenschoolse opvang Partou in De Bilt veroordeeld tot 26 maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk, wegens ontucht met zeven meisjes.
iStock

Bart C. liet de meisjes onder meer tegen zijn testikels schoppen. Ook moesten zij toekijken terwijl hij zichzelf bevredigde. De ontucht deed zich over een periode van anderhalf jaar voor. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden 26 maanden cel en tbs met voorwaarden.

Geen tbs, wel behandeling

De rechtbank legde eerder tbs met voorwaarden op. In hoger beroep is de man opnieuw onderzocht, door andere gedragsdeskundigen. Zij hebben geadviseerd de man ambulant te laten behandelen, als bijzondere voorwaarde bij het voorwaardelijke gedeelte van de straf. Tbs is niet nodig, vinden zij, omdat de kans klein is dat de man op korte termijn opnieuw ontucht pleegt. Het hof heeft dit advies gevolgd.

De ontucht speelde zich af in 2017. De man geeft aan dat hij het niet specifiek op kinderen had voorzien, maar dat het hem slecht was bevallen toen hij zijn fantasie eerder had uitgevoerd met een volwassen prostituee die te hard trapte.

Gedragsdeskundigen die de man eerder hadden onderzocht hadden wel voor tbs gepleit. Zij vermoedden dat de man wellicht pedofiele gevoelens en een autistische stoornis heeft en vonden dat dit eerst uitgezocht moest worden in tbs. Het hof vindt tbs een te zwaar middel voor vermoedens van stoornissen.

Bron: ANP

Lees ook: Fetisj Bart C. oorzaak misbruik De Bilt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.