Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Asscher wil stabiliteit voor de kinderopvang

Minister Asscher (Sociale Zaken) pleit voor stabiele jaren voor de kinderopvangbranche. De investeringen die worden gedaan kunnen daartoe leiden, maar de nieuwe Kredietunie voor de kinderopvang kan de stabiliteit ook vergroten, denkt hij.
Asscher wil stabiliteit.jpg
Foto: PicScout

Stabiliteit en financiële ondersteuning aan ondernemers in de kinderopvangsector; dat effect verwacht de minister van Sociale Zaken van de Kredietunie. Hij antwoordt op Kamervragen van SP-Kamerlid Tjitske Siderius.

Zwalkend beleid

Asscher vindt dat de kinderopvangsector na jaren van bezuinigingen en sinds 2014 investeringen toe is aan stabiliteit. ‘Stabiliteit in de kinderopvangsector biedt ouders vertrouwen hun kinderen er naar toe te kunnen brengen en het biedt het kind het comfort vrij uit te spelen en ontwikkelen.’ Hij kijkt kritisch terug op het zwalkende beleid voor de kinderopvang de afgelopen jaren. ‘Het is helder dat het wisselende beleid de afgelopen jaren effect heeft gehad voor ouders, kinderen en ondernemers en dat eventuele toekomstige bezuinigingen nadelig kunnen zijn voor de stabiliteit.’

De initiatiefnemers van de Kredietunie maakten half mei bekend dat dit initiatief doorgaat. Het is een alternatief voor financiering via de bank, want dat is het sinds de economische crisis een stuk lastiger geworden. Lees meer

Financiering

Siderius stelde kritische vragen over de noodzaak voor de kinderopvangbranche om een eigen kredietunie op te richten nu een reguliere bankfinanciering vaak niet meer te krijgen is. Minister Asscher vindt het niet zijn positie om daar iets van te vinden in een marktsector die de kinderopvangbranche is.

Kinderopvang van grote waarde

Wel herhaalt hij de boodschap dat er sinds 2014, maar ook dit jaar en volgend jaar geïnvesteerd wordt in de kinderopvang om de branche weer stabiel te maken. ‘Goede kinderopvang is toegankelijk voor ouders, bevordert de arbeidsparticipatie en biedt aan kinderen een vertrouwde en veilige omgeving waarin zij zich van jongs af aan kunnen ontplooien. Kinderopvang is daarom van grote waarde voor kinderen en ouders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.