Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arnhems kinderdagverblijf aan ramp ontsnapt

Arnhems kinderdagverblijf aan ramp ontsnapt

Kinderen en medewerkers van het Arnhemse kinderdagverblijf De Bakermat zijn op 24 januari aan een aanval ontsnapt van een man die eerder die dag zes mensen op straat aanviel met een mes en een bijl.

Hek op slot
De 31-jarige Arnhemmer stak de bewuste dag willekeurig toe, onder andere in een winkelcentrum, omdat stemmen zeiden dat er iemand dood moest. Hij eindigde zijn tocht bij een kinderdagverblijf om daar kinderen en medewerkers aan te vallen. Omdat het hek op slot was, besloot de man toch weg te gaan. Dat de man ook op een kinderdagverblijf in de buurt wilde toeslaan, concludeert het OM op basis van zijn eigen verklaring en camerabeelden die een buurman maakte. Het Openbaar Ministerie vervolgt de man voor pogingen tot moord.

Niet onder de indruk
Bij De Bakermat kunnen ze het zich nog herinneren dat er een man voor het hek stond op de bewuste dag. Maar veel indruk maakte de man niet op de medewerkers. In De Gelderlander vertelt Ton Eland, eigenaar van het kinderdagverblijf dat de man zich niet dreigend gedroeg. ‘Een van de leidsters was buiten met vijf kinderen, ik zat op het kantoortje en een andere leidster was met een paar kinderen binnen. Van wat er toen buiten is gebeurd, heb ik pas gehoord nadat ik het geloei van de politieauto’s hoorde’, aldus Eland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.