Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Appeltje schillen met Kamerleden tijdens debat

Appeltje schillen met Kamerleden tijdens debat

Op woensdag 18 mei vindt van 15.00 uur tot 18.00 uur het debat in de Tweede Kamer plaats over bezuinigingen in de kinderopvang. Vakbond de FNV roept ouders, werknemers en werkgevers op om samen met hen deze vergadering in Den Haag live bij te wonen.

Grote bezuinigingen verwacht
‘En neem vooral je kind(eren) mee’ luidt het devies. FNV wil letterlijk en figuurlijk een appeltje met Tweede Kamerleden schillen omdat zij fors tegen de bezuinigingen is. De verwachting is dat de Kamer besluit om in 2012 flink te gaan bezuinigen op de kinderopvang omdat de kosten tot nu toe steeds flink hoger uitvallen dat is begroot. Dat betekent minder kinderopvangtoeslag voor ouders waardoor kinderopvang duurder wordt. De angst is dat ouders, en dan vooral moeders, besluiten te stoppen met werken om voor hun kinderen te zorgen. Niet goed voor de emancipatie, niet goed voor de arbeidsdeelname in het algemeen en niet goed voor de kinderopvangsector.

Volg het debat via Twitter
Voorafgaand aan de vergadering verwelkomt FNV de woordvoerders Kinderopvang bij het binnengaan van de vergaderzaal met een appeltje. Redactie Kinderopvang zal dit debat ook volgen en belangrijke ontwikkelingen twitteren via onze Twitterpagina.
Wil je samen met FNV nin Den Haag het debat bijwonen? Meld je aan bij: Linda.Rigters@vc.fnv.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.