Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Andere Tijden’ ondergebracht bij Ruimte-OK

De initiatiefgroep 'Andere Tijden in onderwijs en opvang' wordt overgedragen aan kenniscentrum Ruimte-OK. 'Andere Tijden' heeft zich de afgelopen jaren, met succes, hard gemaakt voor andere schooltijden in het onderwijs en meer samenwerking met de kinderopvang. Ruimte-OK gaat op dezelfde voet verder.
'Andere Tijden' ondergebracht bij Ruimte-OK
Foto: ANP Photo

Vanaf 2008 ondersteunt ‘Andere Tijden’ kinderopvangorganisaties en scholen bij de inrichting van betere dagarrangementen voor kinderen. Het doel is om de schooltijden van kinderen beter te laten aansluiten bij de werkweek van ouders. Verder moeten de andere schooltijden in samenwerking met de kinderopvang vooral meer rust geven voor het kind.

Vijf gelijke dagenmodel

Het vijf gelijke dagenmodel van Andere Tijden is bekend. Kinderen gaan alle dagen van 8 tot 14.00 uur of van 8.30 tot 14.30 uur naar school, ook op woensdag en vrijdag. Veel scholen hebben deze schooltijden inmiddels ingevoerd. Ouders en kinderen ervaren het vijf gelijke dagenmodel als prettig en overzichtelijk. De piek ligt niet langer bij de maandag, dinsdag en donderdag. De andere twee modellen van Andere Tijden zijn het bioritme-model (lange schoolpauzes in samenwerking met de kinderopvang) en het 7 tot 7 model (integraal kindcentrum).

Pedagogische samenwerking

Nog steeds willen veel scholen werk maken van andere schooltijden. Zij kunnen hiervoor vanaf 1 januari 2014 terecht bij Ruimte-OK. Ruimte-Ok gaat voor de verdere uitwerking samenwerken met Leeuwendaal Onderwijs. De focus komt te liggen op onderwerpen als huisvesting, schooltijden, pedagogische samenwerking en bestuurlijk-juridische zaken.

Kinderopvangfonds

Andere tijden in onderwijs en opvang was een samenwerkingsverband van Het Kinderopvangfonds, de PO-raad, de Brancheorganisatie Kinderopvang, BOinK en VOS-ABB en werd financieel mogelijk gemaakt door Het Kinderopvangfonds.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.