Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse therapeute wint Nutricia Award

Wekenlang riep Nutricia (onder andere via deze website) professionals op om het beste voedingsidee voor peuters met hen te delen. Dat beste idee kwam uiteindelijk van de Amsterdamse kindertherapeute Laura Emmelkamp die met het concept Keet Smakelijk de hoofdprijs van 10.000 euro in de wacht sleepte.

Concept verder ontwikkelen
Dat geld kan ze goed gebruiken om haar concept verder uit te werken. Ze wil peuters en ouders verleiden met fantasievolle, gezonde recepten, zowel in een boek als via digitale middelen zoals filmpjes en een iPad applicatie. Samen met heldere, origineel gebrachte achtergrondinformatie kunnen ouders op een ontspannen manier aan de slag.

Peuterproof
‘We voegen een Peuter ABC in en gebruiken een aantal bestaande recepten die ‘peuterproof’ zijn, zoals “LekkerLange Smoothies” of “Rode Planeetsoep’, aldus Emmelkamp. ‘Het worden eenvoudige verhaaltjes of rijmpjes, die aansluiten bij het ontwikkelingsniveau en de beleving van peuters.’ De jury bestond onder andere uit de algemeen directeur van Unieke Kinderopvang Barbara Houtzager, een kinderarts en mensen van Nutricia.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.