Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse opvang dicht na forse overtredingen

Het opvangen van kinderen op een tweede geheime adres, tien kinderen teveel op de groep en een gebrek aan administratie. Een kinderdagverblijf in Amsterdam-West maakte zoveel overtredingen dat de inspectie spreekt van 'een zeer zorgelijke situatie'. De locatie is voorlopig gesloten.
Inspecteurs constateerden dat er 22 kinderen opgevangen werden terwijl er maar plek was voor 12 kinderen.
Inspecteurs constateerden dat er 22 kinderen opgevangen werden terwijl er maar plek was voor 12 kinderen. - Foto: Free Images

Het gaat om kinderdagverblijf 24/7 Kids. Officieel vond de opvang plaats aan het Columbusplein, maar de Inspectie kwam op het spoor van een tweede geheime opvanglocatie op een ander adres. Ouders wisten niet dat hun kinderen overdag op de andere locatie verbleven. Volgens het Parool gaat het om een pand met geblindeerde ramen dat op een kleine kilometer afstand ligt van de officiële locatie.

Groepsgrootte

Een gemeenteambtenaar merkte op dat pedagogisch medewerkers tijdens de inspectie van hun locatie met groepjes kinderen het pand verlieten. De kinderen werden even meegenomen naar een speeltuin, waarschijnlijk omdat er teveel kinderen op de groep aanwezig waren. De inspecteurs constateerden dat er 22 kinderen opgevangen werden terwijl er maar plek was voor 12 kinderen.

Adminstiratie

Ook administratief had het kinderdagverblijf weinig op orde. De namen van de aanwezige kinderen en contactgegevens van hun ouders werden niet geregistreerd. Er is ook niet aangetoond dat de medewerkers over de juiste papieren beschikten. Andere administratie ontbrak.

Exploitatieverbod

De eigenaresse heeft tegenover de inspectie verklaard dat er geen sprake was van opvang op het tweede adres. Kinderen waren er alleen aan het spelen. Zij heeft een interim-manager aangesteld om de boel op orde te krijgen. De gemeente heeft besloten om de locatie per direct te sluiten. Er wordt nog nagedacht over een definitief exploitatieverbod en een bestuurlijke boete. Die zou kunnen oplopen tot 20.000 euro.

Bron: Het Parool

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.