Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Amsterdamse kinderdagverblijven ‘traineren’

Een aantal kinderdagverblijven in Amsterdam weigert om de e-mailadressen van de oudercommissieleden door te geven aan de GGD. De Amsterdamse politiek heeft geëist dat oudercommissies rechtstreeks worden geïnformeerd over de GGD-rapporten. Na de Robert M-affaire zijn de teugels in Amsterdam flink aangetrokken.
Amsterdamse kinderdagverblijven ‘traineren’
Foto: ANP-Photo/Marcel Antonisse

Wethouder Pieter Hilhorst heeft in een brief aan de gemeenteraad geschreven dat enkele kinderopvangorganisaties bang zijn om hun inspectierapporten door te geven aan hun klanten. Volgens de Telegraaf gaat het onder meer om kinderopvangorganisatie Impuls (95 locaties) en SKW. CDA-raadslid Marijke Shahsavari zegt graag te willen horen waarom kinderopvangorganisaties huiverig zijn om de inspectierapporten door te spelen.

 

Mailadressen

Volgens Annelize Hogeweg van SKW is deze organisatie juist heel open over de inspectierapporten en verspreidt ze die zelf onder de achterban. Maar SKW is huiverig om privé-adressen van klanten aan derden door te spelen. Bovendien is het volgens haar logistiek lastig om al die mailadressen up to date te houden.

3 REACTIES

  1. Van de GGD Amsterdam is bekend dat zij geen deugdelijk privacy beleid hebben; kan dat misschien eerst even op orde worden gebracht? Wethouder Hilhorst vindt wat stemmingmakerij en moddergooien klaarblijkelijk politiek gezien wenselijk. Dan leidt je de aandacht af van je eigen tekortkomingen als toezichthouder en handhaver (de B-lijst!) door eerst te gaan roepen dat je als gemeente nu op alle slakken zout gaat leggen en door vervolgens dit soort berichten aan de Amsterdamse gemeenteraad te sturen. Wat een bedenkelijk dorpsraad niveau. De gemeenteraad van de Republiek Amsterdam kan wel meer willen maar bij mijn weten is er nog geen wettelijke verplichting voor kindercentra (artikel 1.54 Wkpp jo Bkkp jo Rkkp) om de namen van OC leden aan de -overvragende- GGD te moeten doorgeven. En -de voor ouders bijna onleesbare- inspectierapporten staan allemaal gewoon op het Landelijk Register Kinderopvang en kindercentra zijn sinds 1 januari 2012 wettelijk verplicht om rapporten op hun website te zetten dan wel om een link naar de rapporten van de locaties op het Landelijk Register Kinderopvang te plaatsen. De vraag van CDA-raadslid Marijke Shahsavari is leuk voor de politieke buhne maar volstrekt irrelevant. Misschien kan ze voor de verandering eens direct met kindercentra in Amsterdam gaan praten. Alle kindercentra inclusief namen van de houder, telefoonnrs staan in het Landelijk Register!

  2. Lees alle reacties
  3. Van de GGD Amsterdam is bekend dat zij geen deugdelijk privacy beleid hebben; kan dat misschien eerst even op orde worden gebracht? Wethouder Hilhorst vindt wat stemmingmakerij en moddergooien klaarblijkelijk politiek gezien wenselijk. Dan leidt je de aandacht af van je eigen tekortkomingen als toezichthouder en handhaver (de B-lijst!) door eerst te gaan roepen dat je als gemeente nu op alle slakken zout gaat leggen en door vervolgens dit soort berichten aan de Amsterdamse gemeenteraad te sturen. Wat een bedenkelijk dorpsraad niveau. De gemeenteraad van de Republiek Amsterdam kan wel meer willen maar bij mijn weten is er nog geen wettelijke verplichting voor kindercentra (artikel 1.54 Wkpp jo Bkkp jo Rkkp) om de namen van OC leden aan de -overvragende- GGD te moeten doorgeven. En -de voor ouders bijna onleesbare- inspectierapporten staan allemaal gewoon op het Landelijk Register Kinderopvang en kindercentra zijn sinds 1 januari 2012 wettelijk verplicht om rapporten op hun website te zetten dan wel om een link naar de rapporten van de locaties op het Landelijk Register Kinderopvang te plaatsen. De vraag van CDA-raadslid Marijke Shahsavari is leuk voor de politieke buhne maar volstrekt irrelevant. Misschien kan ze voor de verandering eens direct met kindercentra in Amsterdam gaan praten. Alle kindercentra inclusief namen van de houder, telefoonnrs staan in het Landelijk Register!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.