Ambassadeurs promoten gezonde kinderopvang

Vijf Gezonde Kinderopvang-coaches zijn deze zomer gestart als ambassadeur om een gezonde leefstijl in de kinderopvang te promoten. Nathalie Bloem is een van hen. Bij Kinderopvang Kivido in Oud-Beijerland werkt zij al langer aan een gezonde leefstijl van het personeel en de kinderen. Nu mag zij die boodschap landelijk promoten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Een gezonde kinderopvang is een kinderopvang die bewust omgaat met diverse gezondheidsthema’s zoals voeding, beweging, fysieke veiligheid, groen/natuur, het dagritme, mediaopvoeding, seksuele ontwikkeling, hygiëne en ook de sociaal-emotionele ontwikkeling. Praktisch houdt dat onder meer in: minderen met suiker en verzadigde vetten, meer groente eten, elke dag buiten spelen, peutersport en aandacht voor emotie.

Voorlichting

Vijf ambassadeurs, die coach Gezonde Kinderopvang zijn bij hun eigen kinderopvanglocaties, zijn deze zomer aangesteld om landelijk en regionaal voorlichting te geven over gezonde kinderopvang tijdens bijeenkomsten, congressen of op verzoek bij een locatie. Nathalie Bloem is coach bij Kinderopvang Kivido. Zij volgde zelf de training

0
849

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.