Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Alleenstaande moeders willen meer werken

Alleenstaande

Veel alleenstaande moeders willen wel meer werken, maar hebben moeite om werk en de zorg voor hun kinderen te combineren. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij adviseren werkgevers om oplossingen aan te dragen voor deze groep medewerkers zodat werk en zorg voor hen makkelijker te combineren is.

Te weinig medewerkers
Het gaat om drie van de tien alleenstaande moeders die openstaat voor meer werk. Opvallend is dat er onder alleenstaande vaders geen animo is om meer uren te gaan werken. De CBS-cijfers tonen aan dat er door de vergrijzing op termijn een tekort aan werknemers ontstaat. In 2011 was de gemiddelde leeftijd van een werknemer in Nederland 41 jaar. Begin jaren negentig was dit nog 36 jaar. Door medewerkers meer uren te laten werken, kan een deel van dit probleem worden opgelost.

Bekijk hier het onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek >>

Bron: Nu.nl
Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

  1. Goededag,
    Ik ben gastouder geworden om moeders de mogelijkheid te geven om te kunnen werken en hun kind met een gerust hart achter te kunnen laten. Gastouderopvang kan honderden euro’s per maand schelen ten opzichte van een kinderdagverblijf. Daarbij is uw kind in een thuissituatie/ gezin als u werkt, hij/zij wordt opgevangen met maximaal 5 andere kinderen waardoor er individuele aandacht mogelijk is. Wanneer u kiest voor een erkende gastouder die ingeschreven staat bij het Landelijk Register Kinderopvang kunt u tevens aanspraak maken op kinderopvangtoeslag van de belastingdienst.
    met vriendelijke groet,
    Linda
    Gastouderopvang De Manta’tjes Apeldoorn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.