Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alle pubers op gesprek bij arts

Puber

Alle kinderen vanaf 14 jaar in het voortgezet onderwijs moeten vanaf volgend jaar een gesprek krijgen met een arts of verpleegkundige. Een belangrijk onderwerp is dan het risico van overgewicht, maar ook andere problemen zoals pesten of eenzaamheid kunnen aan bod komen. Ook kunnen de leerlingen informatie krijgen over veilig vrijen en de gevaren van alcohol en drugs.

Betere gezondheid
Het ‘pubergesprek’ is een onderdeel van een actieplan dat minister Edith Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (beiden Volksgezondheid) maandag presenteren met als doel de gezondheid van de jeugd te verbeteren. Voor de plannen is in totaal 26 miljoen euro beschikbaar door het onlangs gesloten begrotingsakkoord. Een puberspreekuur op school is al langer een wens van de Tweede Kamer.

Verantwoord lesmateriaal
Verder gaat er geld naar onder meer lesmateriaal over gezonde voeding, aandacht voor gezonde traktaties en gezond voedsel op scholen. Voor veilig en verantwoord sporten en bewegen is 2 miljoen euro extra. Betere informatievoorziening via Centra voor Jeugd en Gezin over een gezonde leefstijl krijgt 1 miljoen euro extra.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.