Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alert4you krijgt vervolg in community

Alert4you krijgt vervolg in community

Het Alert4you-project, dat zich richt op een intensievere samenwerking tussen jeugdzorg en kinderopvang (0-4 jaar), krijgt een vervolg in de Alert4you-community. Na de pilot bij vijf kinderopvangorganisaties kunnen organisaties die hier interesse in hebben ondersteuning in de regio krijgen om dit op te pakken.

Aftrap: 20 mei
Op 20 mei gaat de community met een speciale dag van start. Niet alleen worden dan de resultaten van de pilots gepresenteerd, ook kunnen geïnteresseerden in speciale werkateliers kennismaken met de vele aspecten van Alert4you. Een voorbeeld hiervan is coaching op de groep. Een jeugdzorgmedewerker wordt toegevoegd aan een team kinderopvangmedewerkers: hoe gaat dat? Hoe zorgt hij/zij ervoor dat pm’ers weten wat te doen wanneer er een zorgkind op de groep zit? Het vervolgtraject van Alert4you richt zich in mindere mate op pedagogisch medewerkers, maar vooral op leidinggevenden, directies en projectmanagers.

Vragen over financiering
Het land is in vijf regio’s verdeeld, werkateliers genoemd. Projectleiders van de vijf pilotorganisaties hebben hierover de leiding en zijn te bereiken voor vragen die collega-organisatie hebben over een structurele samenwerking met jeugdzorg. Gerdi Meyknecht van Alert4you merkt dat ondernemers vragen over de uitvoering hebben, maar ook over de financiering. In het najaar worden vijf bijeenkomsten georganiseerd waarin ieder aspect van het project in een aparte bijeenkomst aan bod komt. Zie ook onze agenda >>
Dit jaar is de Alert4You nog gefinancierd door het Kinderopvangfonds. Zowel de landelijke aftrap op 20 mei als de regionale werkateliers zijn gratis te bezoeken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.